Jsme televize vašeho kraje

Záchranáře o víkendu zaměstnávaly vážné nehody se spoustou zraněných osob

Plzeň, publikováno 01.07.2018, autor: Richard Beneš

Letecká záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: Archiv

Čtyři děti se zranily v neděli odpoledne nedaleko hraničního přechodu Svatý Kříž na Chebsku při nehodě osobního automobilu s karavanem. Děti cestovaly s řidičkou v osobním autě, jedno z nich utrpělo těžké zranění. O případu informovala jako první krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Pro těžce zraněné dítě přiletěl vrtulník letecké záchranné služby z Plzně. Doprava v místě nehody, na výjezdu z České republiky směrem do Německa, je řízena kyvadlově. Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval na Karlovarsku při dopravní nehodě také v sobotu. Na silnici I/13 u Květnové se střetl osobní automobil s motocyklem. Spolujezdkyně z motocyklu utrpěla těžké zranění a záchranáři ji letecky transportovali do plzeňské fakultní nemocnice.

Další zásah si na své konto připsali v neděli odpoledne záchranáři v Klatovech, kde se zranili dva cyklisté v Palackého ulici. Dva muži ve věku 25 a 25 let údajně jeli podle prvních informací z místa nehody společně na jednom kole. Jízda na "štangli" však měla dramatický konec, protože muži na kole nedali přednost projíždějícímu vozidlu, se kterým se střetli.  Starší z nich utrpěl úraz horní končetiny a skončil v péči lékařů na chirurgii. Mladší muž má středně těžké sdružené zranění a sanitka ho převezla na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice. U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky. Cyklista se podrobil i testu, zda není ovlivněn návykovou látkou a tento byl pozitivní na konopí.

K vážné nehodě vyjížděli záchranáři také v neděli ráno k Úněšovu na hranice Plzeňského a Karlovarského kraje, kde se kolem deváté hodiny srazily dva osobní automobily. Devětadvacetiletý řidič vozu značky Mazda jel ve směru z Karlových Varů na Plzeň a u obce Číhaná nezvládl řízení, vyjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Felicia. To řídil devětatřicetiletý muž a ve voze vezl celou svoji rodinu. Škodovka po nárazu vyletěla z vozovky, vjela do příkopu a tam se převrátila na střechu. Dechová zkouška prokázala, že viník nehody před jízdou pil alkohol, měl v dechu 1,7 promile alkoholu. Záchranáři na místě museli ošetřili všechny osoby, které cestovaly ve Škodě Felicii a následně je transportovali do nemocnice. Jejich zranění je naštěstí neohrožovala na životě.

Fotogalerie

Letecká záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: Archiv