Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Na psychiatrickém oddělení Klatovské nemocnice hořelo, požár založil jeden pacient

Klatovy, publikováno 01.07.2018, autor: Richard Beneš

Klatovská nemocnice - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Dramatické okamžiky zažili v neděli na psychiatrickém oddělení Klatovské nemocnice, kde večer začalo hořet. Na místě byly i tři zraněné osoby, které se nadýchaly kouře. Do akce vyjeli po 20. hodině čtyři jednotky hasičů i záchranáři. Z oddělení hasiči evakuovali asi 20 osob, jak personál, tak i pacienty, následně požár zlikvidovali. Mluvčí záchranářů Martin Brejcha uvedl, že nikdo ze zraněných není v ohrožení života. Zplodin s hoření se měly nadýchat zdravotní sestry. Podle předběžných informací má mít založení požáru na svědomí jeden z pacientů psychiatrického oddělení, který při požáru uprchl a pátrá po něm policie. Je velmi pravděpodobné, že požár založil úmyslně, aby pak v nastalém zmatku využil situace a utekl. Podrobnosti k případu zjišťujeme.

"Uvnitř jednoho nemocničního pokoje hořela matrace. Prostory byly silně zakouřeny. Hasiči museli evakuovat 20 osob a objekt následně odvětrat," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Mluvčí nemocnice Jiří Kokoška informoval, že všichni evakuovaní pacienti se mohli brzy vrátit zpět na oddělení. Muž, který lůžko zapálil, ale mezitím opustil areál nemocnice. „Jeho hospitalizace nesouvisí s násilným počínáním a nenařídil ji soud. Nicméně se jedná o nedoléčeného psychiatrického pacienta, který může být nebezpečný sám sobě,“ uvedl k případu Kokoška. Po muži pátrá policie. Na nemocničním pokoji vznikla škoda v řádu několika desítek tisíc korun. Provoz oddělení se už vrátil do standardního režimu.

Fotogalerie

Klatovská nemocnice - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
Pohřešovaný Karel Peltan z Ústí nad Orlicí založil požár v Klatovské nemocnici a utekl | Autor: Policie ČR