Jsme televize vašeho kraje

Hasiči na Karlovarsku se první prázdninový víkend nezastavili, zasahovali u řady nehod

Karlovarsko, publikováno 02.07.2018, autor: Richard Beneš

U Hranic narazilo osobní auto do stromu | Autor: HZSKK

Od pátku do pondělí zasahovali hasiči v Karlovarském kraji u sedmi dopravních nehod. Při nich se celkem devět osob zranilo a bohužel také zemřelo jedno tříleté dítě. Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu odpoledne v Aši, kde osobní auto srazilo malé dítě. I přes rychlou pomoc záchranářů dítě na místě zemřelo, přivolaný vrtulník letecké záchranné služby tak byl odvolaný během letu. Hasiči se stanice Aš také u nehody poskytovali první psychickou pomoc.

Další vážná nehoda se pak stala v neděli po poledni na hraničním přechodu Svatý Kříž. Zde se srazilo osobní auto s obytným vozidlem. Při této nehodě se zranilo pět osob, z toho tři děti. „Nejvážněji zraněné dítě bylo transportováno do nemocnice letecky. Na místě kromě chebských hasičů a záchranné služby zasahovali rovněž kolegové záchranáři z Německa, včetně německého vrtulníku. Letecká záchranná služba byla povolána také k dopravní nehodě u Ostrova, kde se srazilo osobní auto s motorkou, vrtulník transportoval motorkáře,“ informoval krajský mluvčí hasičů Martin Kasal.

U Hranic pak narazilo osobní auto do stromu, u Nejdku se jedno osobní auto převrátilo na střechu, v Mariánských Lázních zase z havarovaného osobního auta unikalo větší množství oleje na vozovku. Poslední nehoda se stala v pondělí v ranních hodinách u Teplé, kde se srazilo osobní auto s autobusem. V autobuse kromě řidiče nejel žádný cestující. „Při nehodě došlo k poškození nádrže autobusu a provozní kapaliny vytekly ven na silnici a částečně do potoka podél cesty. Hasiči se tak starali o únik, na místo povolali rovněž zástupce odboru životního prostředí. U všech nehod bylo nutné na nezbytně nutnou dobu omezit provoz pro ostatní motoristy,“ dodal mluvčí Kasal.

Fotogalerie

U Hranic narazilo osobní auto do stromu | Autor: HZSKK
U Hranic narazilo osobní auto do stromu | Autor: HZSKK