Jsme televize vašeho kraje

Policisté v Liberci dopadli psychiatrického pacienta, který založil požár v Klatovské nemocnici

Klatovy, Liberec, publikováno 03.07.2018, autor: Richard Beneš

Policisté už dopadli pacienta, který založil požár v Klatovské nemocnici | Autor: Richard Beneš

Policisté z Liberce dopadli dnes časně ráno celostátně hledaného osmadvacetiletého psychiatrického pacienta, který v neděli založil požár v Klatovské nemocnici, následně využil zmatku při evakuaci a ze zařízení utekl. Na pokoji psychiatrického oddělení, kde byl tento pacient hospitalizovaný, zapálil matraci. Požár pak zlikvidovali hasiči. Tři zdravotní sestry se při evakuaci 20 osob nadýchaly kouře a skončily v péči svých kolegů záchranářů.

„Dvacet minut po půlnoci přijali policisté oznámení od jednoho občana, že u objektu v ulici České Mládeže se pohybuje neznámý muž. Policistům občan uvedl, že ve sdělovacích prostředcích viděl relaci, kde pátráme po pohřešovaném muži, který utekl z nemocnice a tento je mu velmi podobný. Policisté vyjeli na místo a zde zjistili muže, který neměl u sebe doklady totožnosti a skutečně se jednalo o muže vedeném v celostátním pátrání. Muž byl zajištěn a převezen do psychiatrické léčebny a pátrání po něm bylo zrušeno,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hospitalizace pacienta nesouvisela s násilným počínáním a nenařídil ji soud. Nicméně se jednalo o nedoléčeného psychiatrického pacienta, který mohl být nebezpečný nejen sám sobě, ale i svému okolí. Na nemocničním pokoji vznikla škoda v řádu několika desítek tisíc korun. Provoz oddělení se už v pondělí vrátil do standardního režimu.

Fotogalerie

Policisté už dopadli pacienta, který založil požár v Klatovské nemocnici | Autor: Richard Beneš