Jsme televize vašeho kraje

Domažlice zahájily dlouho připravovanou rekonstrukci zchátralého plaveckého bazénu

Domažlice, publikováno 03.07.2018, autor: Richard Beneš

Domažlický bazén má nejlepší léta za sebou a pořádnou rekonstrukci potřebuje už delší dobu | Autor: MÚ Domažlice

Dlouho připravovaná rekonstrukce zchátralého plaveckého bazénu v Domažlicích je v plném proudu. V červenci začali stavbaři s prvními pracemi. V letošním roce je v plánu proinvestovat téměř 67 milionů korun. Součástí kompletní rekonstrukce je také přístavba a nástavba domažlického plaveckého bazénu. Areál bude během prací kompletně uzavřený. Modernizace vyjde město Domažlice na téměř 292 milionů korun.

„Asi čtyřicet let starý plavecký areál čeká na modernizaci dlouho. Práce přitom byly zahájeny již před dvěma lety, ale firma, která tehdy zakázku získala, nakonec práce ukončila a spor s městem nyní řeší soud. V letošním roce bylo vypsáno nové výběrové řízení,“ informoval starosta Domažlic Miroslav Mach. Zatímco původně se počítalo, že by rekonstrukce probíhala za provozu, nově vedení města zvolilo provedení prací bez odstávek za kompletního uzavření areálu.

Město Domažlice bude práce hradit z vlastních finančních zdrojů. Přesto, že na účtech města je dostatek financí, schválili na červnovém zasedání zastupitelé ještě smlouvu na úvěr od banky ve výši 100 milionů korun s fixní úrokovou sazbou 1,62 procenta s dobou splácení šest let.

Rekonstrukce bazénu potrvá do 31. srpna 2019. V areálu vznikne nové wellness centrum s posilovnou, sauny, slané bazény, odpočinková zóna, nové šatny, zázemí nebo restaurace. Stavbaři také zajistí statiku budovy, vybudují novou vzduchotechniku, opraví střechu a bazénovou vanu. Právě oprava stávajícího bazénu je finančně nejnákladnější, přijde na zhruba 195 milionů korun. Počítá se také s opravou ubytovny, novým zázemím pro bowling nebo kuželky a chybět by neměl ani nový zážitkový bazén s tobogánem.

Fotogalerie

Domažlický bazén má nejlepší léta za sebou a pořádnou rekonstrukci potřebuje už delší dobu | Autor: MÚ Domažlice