Jsme televize vašeho kraje

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích zahajuje Prázdninové otevřené dílny nejen pro děti

Plzeň, publikováno 09.07.2018, autor: Richard Beneš

Při Prázdninových otevřených dílnách se jejich účastníci podívají i do školní lavice z 1. republiky | Autor: Muzeum jižního Plzeňska Blovice

Prázdninové otevřené dílny startují v Blovicích už v úterý 10. července v Muzeu jižního Plzeňska. Akce je určena pro návštěvníky, kteří si chtějí užít prohlídku muzea trochu netradičně. Dílny se zaměřují primárně na děti, bavit se ale bude i jejich doprovod. Na programu jsou celkem čtyři tematické okruhy, které souvisí s aktuálními výstavami i stálými expozicemi muzea. Návštěvníci tak mají možnost prohlédnout si muzeum a zároveň se zúčastnit animačního programu.

„Secesní dobou provede návštěvníky slečna Lili, dále je pozveme do školní lavice z 1. republiky, v haptické dílně si zase procvičí hmat, sluch a představivost. Venku si pak zahrají hry inspirované knihou Dětství v zámeckém parku,“ přiblížila program dílen Tereza Pelcrová z Muzea jižního Plzeňska.

Prázdninové otevřené dílny mohou zájemci navštívit vždy v úterý od 10.00 a od 15.00 hodin v termínu od 10. července až do 28. srpna, vstupné je 30 korun. Zájemci se nemusí předem registrovat. Více informací najdou na tel. č. 773 023 840 nebo na emailu muzeum@muzeum-blovice.cz.

Fotogalerie

Při Prázdninových otevřených dílnách se jejich účastníci podívají i do školní lavice z 1. republiky | Autor: Muzeum jižního Plzeňska Blovice