Jsme televize vašeho kraje

Drzý zloděj vykradl na festivalu v Holýšově šest stanů a jedno auto, uvnitř spali majitelé

Holýšov, publikováno 09.07.2018, autor: Richard Beneš

Drzý zloděj vykradl na festivalu v Holýšově šest stanů a jedno auto, uvnitř spali majitelé - ilustrační foto | Autor: Archiv

Neuvěřitelně drzý a dosud neznámý zloděj úřadoval ve stanovém městečku při holýšovském festivalu a několika účastníkům akce se postaral o velmi negativní zážitek. Pachatel totiž dokázal vykrást šest stanů a jeden automobil. A to vše v době, kdy ve stanech i v autě spali lidé. Škoda byla vyčíslena na 45 tisíc korun, zloděj se zaměřil především na hotovost a mobilní telefony. O případu informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Z jednoho stanu ukradl zloděj finanční hotovost ve výši 4500 korun, z dalšího stanu zmizel mobilní telefon iPhone a 500 euro. Ve třetím stanu zloděj odcizil mobilní telefon a finanční hotovost. Škoda byla vyčíslena na 5400 korun. Ze čtvrtého stanu pak zmizely čtyři tisíce korun a mobilní telefon. O další mobil připravil zloděj majitele z pátého stanu. V šestém stanu zloděj ukradl dva tisíce korun,“ popsala řádění zloděje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Sedmý případ se netýkal stanu, ale vozidla. „Tam spal muž a byl rovněž okraden ve spánku. Z přihrádky spolujezdce mu pachatel odcizil 4300 korun. Celková škoda se tak vyšplhala na 45 tisíc korun. Policisté ohledali místo činu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Po pachateli i po odcizených věcech pátrají,“ dodala mluvčí policie Brožová.

Fotogalerie

Drzý zloděj vykradl na festivalu v Holýšově šest stanů a jedno auto, uvnitř spali majitelé - ilustrační foto | Autor: Archiv