Jsme televize vašeho kraje

Mladá matka brutálně týrala svoji roční dcerku, i když už byla v pěstounské péči

Plzeň, publikováno 11.07.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Otřesný případ týrání nevinného dítěte odhalili plzeňští kriminalisté. Teprve roční holčičku týrala její matka a ve svém jednání pokračovala i poté, co bylo dítě svěřeno do pěstounské péče. Pro spáchání zločinu týrání svěřené osoby a týrání osoby žijící ve společné domácnosti už stíhají kriminalisté jedenadvacetiletou ženu. V souvislosti s tím byla také obviněna jednapadesátiletá žena ze spáchání zločinu opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Velmi významnou pomocí pro odhalení těchto činů byla skutečnost, že ošetřující lékař téměř roční holčičky dal podnět kriminalistům o možném týrání. „Mladá matka své nezletilé dítě nejméně v jednom případě udeřila o tvrdou podložku, kdy v důsledku toho došlo ke zraněním, které si vyžádalo hospitalizaci dívenky a její několika denní léčba. Dítě bylo následně svěřeno do pěstounské péče rodinnému příslušníkovi, a to ženě (51),“ uvedla ke smutnému případu mluvčí policie Hana Rubášová.

Klidu a péče se ovšem dívence nedostalo ani poté. Pěstounka holčičku několikrát přenechala matce, ač ji to soud zakázal. Mladá žena pak své holčičce opět ubližovala a intenzivně s ní třásla. „Tímto jednáním způsobila žena dítěti taková zranění, že bylo v bezprostředním ohrožení života. Díky lékařské pomoci dívka žije, ale bude mít následky na celý život. Oběma ženám hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí Hana Rubášová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv