Jsme televize vašeho kraje

Opilce za volantem zastavila až kostelní zeď, další motorista demoloval střechu čerpací stanice

Cheb, publikováno 12.07.2018, autor: Richard Beneš

Do zdi kostela a do střechy čerpací stanice nabourali dva řidiči osobního a nákladního automobilu na Chebsku. Zatímco řidič náklaďáku vyvázl ze střetu s pevnou překážkou bez úhony na zdraví, motorista, který se zastavil až o kostelní zeď, putoval rovnou do nemocnice k ošetření. V jeho případě sehrál důležitou roli alkohol požitý před jízdou. O nehodách informovala mluvčí policie Zuzana Týřová.

V Chebu nezvládl řízení vozu značky Ford čtyřiadvacetiletý muž, který jel po ulici Smetanova ve směru jízdy od Kasárního náměstí ke křižovatce. „Při projíždění křižovatky přejel do protisměru a následně vyjel mimo silnici. Zde najel na chodník, který přejel a zastavil až nárazem do zdi kostela Sv. Bartoloměje. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen k ošetření do nemocnice s následnou hospitalizací,“ popsala nehodu mluvčí policie Zuzana Týřová.

Do nemocnice k ošetření převezli záchranáři i spolujezdce z osobního automobilu. Policisté s řidičem na místě dopravní nehody provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 1,86 promile alkoholu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 90 tisíc korun.

Druhou nehodu má na svědomí řidič (58) nákladního automobilu s přívěsem, který při zajíždění k čerpací stanici v obci Hazlov, zřejmě nezvládl řízení, neodhadl správně výšku svého vozidla a střechou automobilu narazil do střechy nad čerpacími stojany. „Škoda byla v tomto případě předběžně odhadnuta na částku kolem 150 tisíc korun. S řidičem provedli policisté orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativně. Za přestupek byla řidiči uložena bloková pokuta,“ dodala Zuzana Týřová.

Fotogalerie