Jsme televize vašeho kraje

Cizinecká policie z Karlovarského kraje vyhostila desítku cizinců, pracovali bez patřičných dokladů

Karlovy Vary, publikováno 23.07.2018, autor: Richard Beneš

Kontrola dokladů - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Rozhodnutí o správním vyhoštění 10 cizincům vydala Cizinecká policie Karlovarského kraje, která průběžně kontroluje oblast zaměstnávání cizinců. V rámci těchto kontrol zjistili cizinečtí policisté v dubnu a červnu letošního roku celkem 10 cizinců, kteří v regionu pracovali tady bez potřebných povolení. Cizinecká policie Karlovarského kraje vydala všem 10 cizincům rozhodnutí o správním vyhoštění a navíc všichni mají povinnost nahradit náklady správního řízení ve výši 1 000 korun.

„V dubnu policisté společně s celníky Celního úřadu pro Karlovarský kraj zjistili v jedné z firem na Ašsku celkem šest cizinců, kteří nepředložili povolení k zaměstnání, zaměstnaneckou kartu, kartu vnitropodnikově převedeného zaměstnance, modrou kartu, ani cestovní příkaz. S cizinci bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie. Po provedených úkonech byli téhož dne propuštěni na svobodu,“ informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Cizinecká policie následně rozhodla, že celkem pět ze šesti cizinců nesmí po dobu šesti měsíců vstoupit na území členských států Evropské unie. Poslední nesmí vstoupit na území členských států Evropské unie dokonce jeden rok.

V jednom z mariánskolázeňských hotelů zjistili v červnu při kontrole cizinečtí policisté, že celkem čtyři cizinci, kteří zde pracují, nemají potřebné doklady. Opět ani jeden z kontrolovaných cizinců nepředložil patřičné doklady.

Cizinci byli na místě také zajištěni a bylo s nimi zahájeno správní řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie. Po provedených úkonech byli téhož dne propuštěni na svobodu. Tři cizinci nesmí po dobu 3 měsíců vstoupit na území členských států Evropské unie. Čtvrtý cizinec nesmí vstoupit na území unijních členských států po dobu dvou měsíců. Doba k vycestování z území České republiky byla u všech stanovena ve lhůtě sedmi dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o správním vyhoštění.

Fotogalerie

Kontrola dokladů - ilustrační foto | Autor: TV ZAK