Jsme televize vašeho kraje

Záchranáři ošetřovali vážně zraněné děti, jedno pokousal pes, další se topilo

Plzeň, publikováno 27.07.2018, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby v akci - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Hned dvě zraněné děti v ohrožení života transportovali ve čtvrtek záchranáři k ošetření do plzeňské fakultní nemocnice. Asi devítiletého chlapce dnes navečer v Tlučné na Plzeňsku napadl a pokousal pes. Další osmiletý chlapec se zase topil v bazénu na zahradě rodinného domu ve Stříbře na Tachovsku. O případech informovali mluvčí policie a záchranné služby.

Volně pobíhající kříženec pitbula napadl chlapce v Tlučné v okamžiku, kdy šel s rodiči po ulici. Ten na dítě nečekaně zaútočil a několikrát ho kousl. Mluvčí záchranky Martin Brejcha uvedl, že po ošetření na místě záchranáři zraněného transportovali na emergency do fakultní nemocnice. Případem se už začala zabývat policie, která zjišťuje okolnosti, které předcházely útoku psa. Zvíře patří devětadvacetileté majitelce.

Záchranáři a policisté zasahovali před polednem ve Stříbře, kde bylo nahlášeno tonoucí dítě. „Chlapec se měl koupat a potápět v bazénu na zahradě rodinného domu pod dohledem otce. Ten se také nacházel v blízkosti bazénu a okamžitě dítěti poskytoval první pomoc. Chlapec byl již při vědomí letecky transportován do nemocnice. Případem se nyní zabývají tachovští kriminalisté,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

A nebyly to za poslední dny jediné případy, při kterých se vážně zranily děti. Ve středu osmiletý chlapec ve Starém Sedlišti na Tachovsku vypadl z okna ve čtvrtém patře. Utrpěl závažná zranění a vrtulník letecké záchranné služby ho transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

 

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby v akci - ilustrační foto | Autor: TV ZAK