Jsme televize vašeho kraje

Záchranáři v akci, na jižním Plzeňsku naboural motorkář do traktoru, v Rokycanech zase auto srazilo malé dítě

Plzeň, publikováno 29.07.2018, autor: Richard Beneš

Letecká záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: HZSPK

Hned u dvou vážných nehod zasahovali v neděli odpoledne záchranáři na jižním Plzeňsku a v Rokycanech. Tam srazil osobní automobil značky Ford Focus v ulici Boženy Němcové teprve čtyřleté dítě. To náhle vběhlo zprava přímo před automobil, který řídil jedenadvacetiletý motorista. Řidič už nedokázal střetu s dítětem zabránit. Po příjezdu záchranářů bylo dítě při vědomí. Po ošetření na místě je transportovali do nemocnice. Nehoda se stala mimo přechod pro chodce. Dítě se tam pohybovalo bez přítomnosti dospělých osob, na místě byly jen další děti. Žádné z nich však nebylo přímo na silnici.

Zásah letecké záchranné služby si bohužel vyžádala pozdější nehoda, která se stala na silnici I/20 u Nepomuku, před křižovatkou se silnicí vedoucí od Přeštic. Vše nasvědčuje tomu, že řidič traktoru tam nedal přednost motorkáři (45), který jen na motocyklu Honda od Nepomuku na Plzeň. Z pravé strany mu vjel do cesty traktor s přívěsem. Motocyklista začal podle dosavadních zjištění prudce brzdit a následně se čelně střetl s přívěsem, pod kterým zůstal i se svým motocyklem zaklíněn. „Motorkář utrpěl mnohočetná poranění, záchranáři ho museli napojit na umělou plicní ventilaci a vrtulník ho transportoval do plzeňské fakultní nemocnice na oddělení emergency,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu u traktoristy (65). Motorkář se vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu nemohl podrobit dechové zkoušce a v jeho případě byl nařízen odběr krve. Policie teď vyšetřuje okolnosti nehody.

Fotogalerie

Letecká záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: HZSPK