Jsme televize vašeho kraje

Náhodní svědci zachránili společně s policejní hlídkou život muži, který se oběsil v Ostrově

Ostrov, publikováno 31.07.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Doslova pět minut po dvanácté se podařilo náhodným svědkům a policejní hlídce z obvodního oddělení v Ostrově na Karlovarsku zachránit život čtyřiatřicetiletému muži. Ten se v pondělí odpoledne oběsil na rámu altánu u Boreckých rybníků. Informaci o oběšeném muži zavolala jedna žena na policejní tísňovou linku 158 a na místo okamžitě vyrazili policisté.

„Za pomoci dvou kolemjdoucích osob policisté visícího muže vyzvedli a vyvlékli z oka provazu. V tu chvíli muž nedýchal a nebyl mu nahmatán tep. Vzápětí policejní hlídka muže resuscitovala, použila k tomu defibrilátor, který má ve výbavě služebního vozidla, vyčistila mu ústa a vytáhla zapadlý jazyk. Následně muž začal pomalu dýchat a byl cítit jeho tep,“ popsal dramatickou záchranu lidského života mluvčí policie Michal Žáček.

Na místo vzápětí přijeli záchranáři, kteří provedli další zdravotnické úkony a muže převezli do nemocnice. „Nutno podotknout, že kromě výborné práce policejní hlídky si zaslouží uznání také oznamovatelka, která kromě toho, že zalarmovala složky IZS, zavolala na dva muže procházející nedaleko altánu. I těm patří velké díky, protože to byli oni, kteří muže drželi v takové poloze, aby mu zabránili v úplném udušení,“ dodal mluvčí policie Michal Žáček.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv