Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: V Krásně na Sokolovsku po třech dnech končí free techno party

Krásno, publikováno 05.08.2018, autor: Richard Beneš

V Krásně na Sokolovsku duní už třetím dnem free techno party - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Plochu bývalého letiště u Krásna na Sokolovsku obsadili na víkend technaři, kteří se tam začali sjíždět už v pátek na oficiální akci nazvanou "Birthday party." Jedná se o řádně ohlášenou free techno akci na soukromém pronajatém pozemku se souhlasem vlastníka, která by neměla zasáhnout okolní pozemky. V sobotu se na místě nacházelo asi 1200 účastníků od nás i ze zahraničí, jejichž počet se v noci na neděli ještě zvýšil na 2000. Policisté v rámci dohledu na bezpečnost silničního provozu zjistili celkem 21 přestupků v dopravě, které vyřešili udělením blokové pokuty. Deset motoristů bylo pod vlivem alkoholu a návykových látek. Akce skončila v neděli odpoledne, kdy její účastníci začali odjíždět domů.

Organizátor akce byl upozorněn na možná úskalí, která mohou nastat, zejména s ohledem na klimatické podmínky. Jedná se například o zvýšené nebezpečí požárů při rozdělování táborového ohně a další. Na průběh akce budou dohlíží policisté jak ze služby pořádkové, dopravní a cizinecké policie, tak policisté z kriminální služby a vyšetřování. Povoláni jsou také psovodi se služebními psi. V případě potřeby nasazení síly budou k dispozici policisté z pořádkové jednotky,“ informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Podle policistů jeden zahraniční účastník technoparty usedl za volant pod vlivem návykové látky a devět pod vlivem alkoholu. Oběma policisté uložili kauce. „Dále policisté na akci vypátrali dvě osoby, po kterých bylo vyhlášeno pátrání z důvodu zjištění jejich pobytu. Ve třech případech policisté při kontrole u osob pravděpodobně mířících na technoparty odhalili drogy. Případy evidujeme jako přestupky na úseku toxikomanie,“ uvedla mluvčí policie.

A došlo samozřejmě i na stížnosti obyvatel z blízkého okolí na hluk. V průběhu noci policisté obdrželi několik oznámení ze strany občanů o rušení nočního klidu reprodukovanou hudbou. „Tato oznámení evidujeme jako přestupky proti veřejnému pořádku a budou s konkrétními viníky dále řešeny. Nicméně ihned jsme na tato oznámení reagovali příslušnou výzvou o redukci reprodukované hudby vůči pořadatelům a obsluhujícím sound-systému, která byla účinná,“ dodala mluvčí policie.

A stížností nakonec bylo mnohem více. V noci na neděli policisté na tísňové lince 158 přijali na dvě desítky stížností na hlučnou hudební produkci. „Všechny oznámení evidujeme jako přestupky proti veřejnému pořádku a budou s konkrétními viníky dále řešeny. Také jedna mladá žena se bude zpovídat ze svého nevhodného a vulgárního chování, které je na obvodním oddělení šetřeno jako přestupek proti občanskému soužití. Vystřízlivět musela až na protialkoholní záchytné stanici v Sokolově, kam byla pro svou opilost převezena. Od dnešních ranních hodin postupně z místa konání technopárty odjelo 180 vozidel a odešlo 650 osob. V současné době začínají pořadatelé a účinkující postupně odpojovat a rozebírat hudební systémy,“ komentovala v neděli odpoledne aktuální dění u Krásna mluvčí policie.

Policisté provádějí u odjíždějících řidičů důsledné kontroly jak na přítomnost alkoholu v dechu, tak na návykové látky.

 

 

Fotogalerie

V Krásně na Sokolovsku duní už třetím dnem free techno party - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
V Krásně na Sokolovsku duní už třetím dnem free techno party - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
V Krásně na Sokolovsku duní už třetím dnem free techno party - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš