Jsme televize vašeho kraje

Při dvou nehodách na Karlovarsku přišla o život jedna žena, dalších sedm lidí se zranilo

Karlovarsko, publikováno 05.08.2018, autor: Richard Beneš

Při této nehodě přišla o život spolujezdkyně | Autor: Policie ČR

Hned dvě nehody s tragickými a velmi vážnými následky se staly v neděli v Karlovarském kraji. O život přišla kolem druhé hodiny ráno spolujezdkyně (53) stejně starého řidiče osobního automobilu značky Škoda na silnici I/6 ve směru od Prahy na Karlovy Vary. Motorista před Horními Tašovicemi zřejmě nerespektoval řádně označenou objížďku. Z dosud nezjištěných příčin vjel na uzavřený úsek silnici I/6 dále směrem na Karlovy Vary a na staveništi u Žalmanova s vozidlem havaroval. Před 15. hodinou se zase na silnici I/13 mezi odbočkou na Horní Hrad a Stráží nad Ohří z dosud nezjištěných příčin členě srazily dva osobní automobily. Zranilo se celkem šesti osob, ve dvou případech jde o těžká zranění.

Při ranní nehodě spolujezdkyně bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem. Řidič byl těžce zranění a z místa nehody ho záchranáři letecky transportovali do plzeňské nemocnice Policisté s ním na místě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní s výsledkem 1,22 promile alkoholu. S ohledem na jeho zdravotní stav nebylo možné provést další dechovou zkoušku, proto policisté nařídili odběr krve v nemocnici. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ řekla mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Také u odpolední nehody zasahoval vrtulník letecké záchranné služby, který do nemocnice v Plzni transportoval jednu zraněnou osobu. Ostatní zraněné převezli záchranářisvými vozidly do nemocnice v Karlových Varech.

Komunikace je po dopravní nehodě zcela neprůjezdná. Policisté odkláněli dopravu nejprve přes Květnovou, Krásný Les, Srní, Malý Hrzín a Boč. V současné době je tato trasa neprůjezdná, neboť zde údajně najel autobus na krajnici a havaroval do příkopu. Ke zranění osob nedošlo. Nová objízdná trasa je přes Křížovu Horu směr Boží Dar,“ dodala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

 

 

Fotogalerie

Při této nehodě přišla o život spolujezdkyně | Autor: Policie ČR
Při čelním střetu dvou vozidel se zranilo šest lidí | Autor: Policie ČR
Při této nehodě přišla o život spolujezdkyně | Autor: Policie ČR