Jsme televize vašeho kraje

Další krvavý útok psa na malé dítě, chlapec (8) skončil s poraněným uchem v péči chirurgů

Liblín, publikováno 06.08.2018, autor: Richard Beneš

Na dítě zaútočil pes při rodinné návštěvě - archiv | Autor: Archiv

Policisté vyšetřují další případ kdy pes zaútočil na dítě. Neštěstí se stalo v Liblíně na Rokycansku. Americký stafordširský teriér tam ošklivě poranil osmiletého chlapce na hlavě. Chlapec skončil v péči záchranářů a následně na chirurgii s poraněným uchem.

Neštěstí se stalo na oploceném pozemku při rodinné návštěvě u známých, kam přijel chlapec se svojí matkou. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že pes vyskočil na čtyřicetiletou ženu, ta se lekla a vykřikla. V tom okamžiku se mezi ženu a psa postavil nezletilý chlapec. Pes na dítě zaútočil a způsobil mu zranění,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Na místo okamžitě přijeli přivolaní záchranáři. „Pacient utrpěl zranění v oblasti ucha. Musel být na místě okamžitě ošetřen. S poraněním jsme ho k další léčbě předali k další léčbě lékařům v plzeňské Fakultní nemocnici v Plzni. Nebyl v bezprostředním ohrožení života,“ informoval mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Rokycanští kriminalisté případ vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví z důvodu nedbalosti. Podle našich informací má rodina, na jejímž pozemku se neštěstí stalo, dva psy. Psi chodí s majiteli vždy na vodítku, volně nikdy nepobíhají a nikdy s nimi nebyly podle místních obyvatel žádné problémy.

Jen před několika dny jsme vás informovali o podobném případu, který se stal ve Zruči. Jedenáctiletý kříženec pitbulla utekl otevřenými vrátky na ulici. Tam zaútočil na devítiletého chlapce a poranil ho v obličeji.

Fotogalerie

Na dítě zaútočil pes při rodinné návštěvě - archiv | Autor: Archiv