Jsme televize vašeho kraje

Megaakce Sportmanie Plzeň 2018 startuje už za deset dní

Plzeň, publikováno 09.08.2018, autor: Richard Beneš

Již za 10 dní startuje největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018. Devět dní plných sportu nabídne park za OC Plzeň Plaza od 18. srpna do 26. srpna. | Autor: MMP

Již za 10 dní startuje největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018. Devět dní plných sportu nabídne park za OC Plzeň Plaza od 18. srpna do 26. srpna. Návštěvníci budou mít možnost vyzkoušet si na vlastní kůži různé druhy sportů, absolvovat besedy se známými sportovci, odborné přednášky a užít si bohatý doprovodný program. Hlavními atrakcemi budou jump aréna, fit zóna, lezecká věž, boulderingová stěna, autodráha a obrovská vodní skluzavka. Akci oficiálně zahájí slet sokolů v sobotu 18. srpna v 16.00 hodin na náměstí Republiky. Odtud se pak vydá průvod účastníků do parku za OC Plzeň Plaza, kde bude pokračovat další program.

„V parku se poté uskuteční velkolepá trampolínová show. Pilsen jumping show nabídne na 150 trampolín, z nichž třetina bude volná pro veřejnost, která se může připojit. Následuje program věnovaný 100. výročí vzniku republiky – módní přehlídka originální prvorepublikové sportovní a volnočasové módy. V 19.00 hodin vystoupí vítězka SuperStar 2018 Tereza Mašková. Celý zahajovací program ukončí velkolepá ohnivá show od 20.15 hodin,“ uvedl vedoucí pořádajícího Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Vstup do sportovního parku pro celou rodinu je zdarma.

„Sportmanie je skvělou příležitostí jak pro děti, aby poznaly nové sporty, přihlásily se do klubu a začaly aktivně sportovat, stejně tak i pro kluby, které dostanou příležitost se na akci prezentovat a získat nové členy,“ řekl Petr Chvojka (OPAT), radní pro oblast podpory podnikání a sportu.

Sportovní program, který připravily sportovní kluby a oddíly, je tentokrát rozdělen do tří bloků, vždy po třech dnech se stanoviště přestavují. Už v prvním bloku od soboty 18. do pondělí 20. srpna je připraveno 45 stanovišť. Druhý blok, tedy od úterý 21. srpna do čtvrtka 23. srpna, je věnován městským obvodům Plzeň 1, Plzeň 3 a Plzeň 4, které se na akci finančně podílejí. „Pokud se dítěti zalíbí některý ze sportů, mohou rodiče na místě zjistit, zda může dítě navštěvovat oddíl v obvodu svého bydliště a případně na něj získat kontakt, “ doplnil Přemysl Švarc.

Organizátoři připravili pro děti do 15 let speciální zlaté, bronzové i stříbrné medaile. Děti je mohou získat za absolvování nejméně deseti sportovišť v každém z třídenních bloků. Kompletní sadu bronzové, stříbrné i zlaté medaile získá za návštěvu všech tří bloků. Návštěvy si děti zaznamenávají do hrací karty.

Sportovní stanoviště a program startuje o víkendech vždy v 10.00 hodin a ve všední dny od 13.00 hodin. Od neděle 19. srpna budou na programu každodenní ranní cvičení pro veřejnost. Jsou připraveny i tematické přednášky pro odbornou sportovní veřejnost. Například Jan Mühlfeit a Kateřina Novotná přijdou debatovat na téma Jak vést děti ke štěstí a úspěchu.

Letošní Sportmanie Plzeň 2018 navazuje na úspěšné dva předchozí projekty – Olympijský park Plzeň 2016 a Letní Sportmanii Plzeň 2017. Loni Sportmanii navštívilo na 55 tisíc lidí. Náklady na celou akci jsou vyčísleny na 5,8 milionu korun. Na financování se podílí částkou jeden milion korun Plzeňský kraj, první městský obvod přispěl jedním milionem korun, třetí obvod podpořil akci 300 tisíci korunami a čtvrtý městský obvod věnoval 100 tisíc korun.

Fotogalerie

Již za 10 dní startuje největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018. Devět dní plných sportu nabídne park za OC Plzeň Plaza od 18. srpna do 26. srpna. | Autor: MMP
Již za 10 dní startuje největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018. Devět dní plných sportu nabídne park za OC Plzeň Plaza od 18. srpna do 26. srpna. | Autor: MMP