Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté ze Sokolova zadrželi dealera pervitinu, putoval rovnou do věznice

Sokolov, publikováno 10.08.2018, autor: Richard Beneš

Zadržený muž putoval od soudu rovnou do věznice | Autor: Policie ČR

Dealera pervitinu ze Sokolovska zadrželi kriminalisté ze Sokolova. Dvaašedesátiletý muž je podezřelý z toho, že v období od června roku 2017 do července roku 2018 na různých místech v Sokolově měl prodat několika dalším osobám téměř ve více než 380 případech drogu pervitin. O jeho dopadení informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

„Na základě předchozího souhlasu státního zástupce kriminalisté podezřelého muže zadrželi. Následně si převzal od vyšetřovatele usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Pro kriminalisty rozhodně není zadržený muž neznámou osobou. Letos už byl obviněn za trestnou činnost drogového charakteru odsouzen Okresním soudem v Sokolově. Státní zástupce teď akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce nakonec na muže vazbu neuvalil, ale rozhodl rovnou o jeho umístění do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Policisté proto muže okamžitě eskortovali do věznice. Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

 

Fotogalerie

Zadržený muž putoval od soudu rovnou do věznice | Autor: Policie ČR