Jsme televize vašeho kraje

Celníci v hernách v Plzeňském kraji odhalili čtyři desítky nelegálně provozovaných kvízomatů

Plzeň, publikováno 27.08.2018, autor: Richard Beneš

Takto vypadá herna plná nelegálních kvízomatů | Autor: Celní správa

Ve čtyřech hernách na území Plzeňského kraje zajistili celníci v minulých dnech při rozsáhlých kontrolách čtyři desítky kvízomatů, tedy nelegálních výherních automatů. Provozovatelům heren, ve kterých se nacházely tyto automaty teď hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun. Informovala o tom v pondělí mluvčí krajských celníků Marcela Kašparová.

Pozornosti celníků neunikly čtyři herny v Klatovech, Sušici a Horažďovicích, kde zjistili závažné porušení zákona. Celkem totiž v hernách našli 42 kvízomatů různých typů provozovaných bez povolení od ministerstva financí. Jednalo se o kvízomaty typu HOLLYWOOD POPCORN a JEWEL „Nelegálně provozované hrací přístroje celníci zajistili, a to včetně finanční hotovosti ve výši 67 040 korun," dodala mluvčí celníků Marcela Kašparová.

Takzvané kvízomaty jsou výherní automaty kombinované s vědomostními otázkami. Provozovatelé tvrdí, že z těchto důvodů kvízomaty nespadají pod loterijní zákon a nepodléhají povolování. Již před několika lety ale ministerstvo financí prohlásilo, že kvízomaty jsou nelegálním hazardem.

Fotogalerie

Pracovníci Celní správy odvážejí zabavené kvízomaty | Autor: Celní správa
Takto vypadá herna plná nelegálních kvízomatů | Autor: Celní správa
Pracovníci Celní správy odvážejí zabavené kvízomaty | Autor: Celní správa