Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Malý vrtulník se zřítil na střechu firmy na Borských polích, zahynula čtyřčlenná posádka

Plzeň, publikováno 05.09.2018, autor: Richard Beneš

Červená šipka označuje místo kam se zřítil vrtulník na střechu výrobní haly a otvorem následně propadl dovnitř | Autor: TV ZAK

Malý vrtulník značky Robinson se zřítil ve středu v podvečer na výrobní halu jedné plzeňské firmy na Borských polích. Záchranáři na místě oživovali čtyři osoby a vyhlásili hromadné postižení osob. Bohužel všichni čtyři lidé na místě zemřeli. Na místě zasahovali a stále ještě zasahují všechny dostupné posádky záchranářů a samozřejmě i hasiči a policisté. Přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Všichni mrtví tvořili posádku vrtulníku, mezi mrtvými není nikdo ze zaměstnanců firmy. Mluvčí hasičů Petr Poncar uvedl, že vrtulník zůstal zavěšen na konstrukci haly a unikaly z něj provozní kapaliny. Nakonec ale propadl do haly. Požár naštěstí nevznikl. V důsledku havárie je pravděpodobně narušena statika budovy. Jedná se o sklad firmy DPD.

Svědci události viděli tvrtulník přelétat nad kruhovým objezdem u Makra, odkud odletěl nad haly firem na Borských polích. Pak se stroj náhle zřítil. V okamžiku pádu prý motor vrtulníku běžel naplno a byl velmi hlučný. Mluvčí hasičů Petr Poncar doplnil, že hala, na kterou se vrtulník zřítil a následně i propadl střechou, byla zcela prázdná. "Nebyla v ní ani žádná technologie. Ze čtyřčlenné posádky nikdo nepřežil, další zranění nejsou," dodal Poncar.

Nad místem neštěstí létá dron, který z výšky zjišťuje stav poškození budovy a zkoumá, zda je ohrožena její statika. Experti teď začnou vyšetřovat příčiny nehody. Obětí nehody se stali tři muži a jedna žena. Stroj pilotoval místní muž.   

Fotogalerie

Na střechu této budovy se zřítil malý vrtulník | Autor: Martin Strejc
Na střechu této budovy se zřítil malý vrtulník | Autor: Martin Strejc
K místu neštěstí se sjíždí záchranáři | Autor: Martin Strejc
Na střechu této budovy se zřítil malý vrtulník | Autor: Pavlína Polatová
Okolí místa nehody | Autor: Pavlína Polatová
Na místě je i vrtulník záchranářů | Autor: Pavlína Polatová
Část havarovaného vrtulníku dopadla do areálu sousední firmy | Autor: Pavlína Polatová
Červená šipka označuje místo kam se zřítil vrtulník na střechu výrobní haly a otvorem následně propadl dovnitř | Autor: TV ZAK