Jsme televize vašeho kraje

Plzeňský kraj chystá velké investice do Rokycanské nemocnice, zlepší se péče o pacienty

Plzeň, publikováno 13.09.2018, autor: Richard Beneš

Autor: Rokycanská nemocnice

Velká proměna čeká Rokycanskou nemocnici. Plzeňský kraj totiž chystá investice do zařízení a zlepšení péče o pacienty. Začátkem října se radní Plzeňského kraje představí s novou koncepcí rozvoje nemocnice.

„Chceme z Rokycanské nemocnice vytvořit moderní krajské zařízení, které bude kvalitně pečovat o zdraví pacientů v okrese Rokycany a bude stačit rychle se rozvíjejícímu zdravotnictví. Proto se snažíme o celkovou stabilizaci lékařského personálu a přiznávám, že velkou výzvou je stabilizace středního zdravotnického personálu,“ vysvětlila důvody vedoucí ke změnám v Rokycanské nemocnici krajská radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková ČSSD.

Prvním významným úspěchem je příchod nového primáře na interní oddělení, který se do Rokycanské nemocnice vrací po přibližně dvanácti letech ze zahraničí. „Mám radost, že nově nabyté zkušenosti bude moci uplatnit v naší nemocnici,“ dodává radní.

V současné době už jsou připravené určité konkrétní kroky, které povedou k celkovému rozvoji nemocnice. Začátkem října bude tato koncepce představena členům Rady Plzeňského kraje. Její součástí bude jak zdravotní péče, tak nutné investice do budovy a přístrojového vybavení. Investice budou rozsáhlé a pacienti je jistě poznají. Jak konkrétně se změny pacientů dotknou, vysvětluje radní Milena Stárková.

„Díky novým přístrojům se zkvalitní péče a zkrátí se čekací lhůty na lékařské výkony. V roce 2019 chce kraj investovat například do vybavení a celkové rekonstrukce oddělení rehabilitace, připravuje se projekt výstavby nové kotelny a bude se modernizovat vzduchotechnika na operačních sálech,“ doplnila mluvčí kraje Alena Marešová.

Hlavním důvodem změn v nemocnici je její zatraktivnění v regionu tak, jako se to po několika letech podařilo v případě Stodské nemocnice.

Fotogalerie

Autor: Rokycanská nemocnice