Jsme televize vašeho kraje

ČSSD odstartovala ostrou část volební kampaně 13. 9. ve 13.13 hodin

Plzeň, publikováno 13.09.2018, autor: Richard Beneš

Tisková konference u příležitosti zahájení předvolební kampaně ČSSD v Plzni. | Autor: Richard Beneš

Přesně ve 13.13 hodin, 13. září zahájila na tiskové konferenci před novináři plzeňská ČSSD svoji ostrou část předvolební kampaně. Investovala do ní lehce přes 900 tisíc korun. Hlavním bodem volebního programu, kterými chce ČSSD získat voliče, je bezpečnější Plzeň, MHD zdarma pro seniory nad 65 let a zrušení poplatků za svoz a likvidaci odpadů pro všechny občany Plzně. Sociální demokraté vsadili na billboardy, plakáty nebo polepy vozů MHD. Program ČSSD dostanou lidé do schránek a působit budou na voliče také na sociálních sítích.

Zajímavý dárek si lídři největších plzeňských městských obvodů, včetně lídra hlavní kandidátky Martina Zrzaveckého, přichystali pro kontaktní kampaň. V jenom malém pivovaru uvařili speciální várku předvolebního plzeňského piva. Každý lídr má teď k dispozici na rozdávání 500 lahví piva se svým vlastním portrétem na etiketě.

„Jsme z Plzně a máme rádi pivo. Plzeň se snaží podporovat podnikatele, ale ještě nikdy nezazněla podpora malých pivovarů a to je chyba. Je třeba rozvíjet tuto tradici,“ zmínil na úvod lídr kandidátky ČSSD a primátor Martin Zrzavecký. Ten také poznamenal, že ČSSD se podílela na vedení města posledních osm let a sociální demokraté by rádi pokračovali dál jako součást radniční koalice. „Vyhodnotili jsme si programové prohlášení končící koalice. Nepodařila se realizovat pouze stavba městského pivovaru a akvaparku. Jinak jsme splnili 95 procent programu,“ dodal primátor.

Sociální demokraté slibují ve svém programu tlak na zákonodárce, aby změnili zákony týkající se provozu ubytoven a pracovních agentur. „Pravomoc omezit nebo zakázat problematickou ubytovnu by měla být v kompetenci místních úřadů. Nesmíme zapomenout na posílení pravomocí městské policie pro řešení pouliční kriminality,“ stojí v programu ČSSD.

Veřejnou dopravu zdarma si podle ČSSD zaslouží nejen děti, ale i senioři nad 65 let. Pro ostatní předplatitele chtějí vyjednat slevy na jízdném. „Město to nebude nic zásadního stát. Jsem přesvědčen o tom, že pokud bude levnější MHD, začne ji používat více lidí a v ulicích bude méně aut,“ konstatoval lídr na MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

ČSSD chce v Plzni úplně zrušit poplatky za odvoz a likvidaci odpadů. Slibují si od toho, že zmizí černé skládky. „Už teď hradí město třičtvrtě nákladů za odpadky, což představuje částku kolem 200 milionů korun ročně. Zrušme ty poplatky úplně,“ řekl náměstek ekonomický primátora a dvojka na městské kandidátce Pavel Kotas.

Starosta Doubravky a lídr tamní kandidátky Michal Chalupný by zase chtěl seniorům odpustit poplatky za psy. „Nebál bych se toho, zrušit tyto poplatky pro všechny majitele psů. U nás na Doubravce bychom chtěli vybudovat park pro venčení psů,“ uvedl Chalupný. Dále sociální demokraté podporují na Doubravce projekt výstavby vodního kanálu pro vodáky s investicí kolem 40 milionů korun.

Fotogalerie

Tisková konference u příležitosti zahájení předvolební kampaně ČSSD v Plzni. | Autor: Richard Beneš