Jsme televize vašeho kraje

Pro ODS představuje Milada Emmerová menší zlo a dostala tak podporu v boji o Senát

Rokycany, publikováno 18.10.2012, autor: Richard Beneš

V pátek a v sobotu pokračuje boj o některá z těchto křesel v Senátu | Autor: Senát PČR

Překvapivou podporu Miladě Emmerové (ČSSD) ve druhém kole senátních voleb vyjádřili někteří členové ODS z Rokycanska. V tomto okrsku se bývalá ministryně zdravotnictví utká o křeslo v Senátu s komunistou Jiřím Valentou. Podle občanských demokratů z Rokycanska představuje Emmerová menší zlo než Valenta, a proto se ji rozhodli podpořit.

„Není to oficiální podpora, jedná se o individuální aktivitu některých členů ODS, nechceme, aby se do Senátu dostal komunistický kandidát Jiří Valenta, nechceme, aby v Senátu zastupoval náš region. Netěší nás levicová převaha v Senátu, ale naše podpora směřuje proti KSČM,“ vysvětlil Jan Šašek, předseda oblastního sdružení ODS z Rokycanska. Do druhého kola boje o Senát postoupili podle Šaška dva kandidáti, z nichž ani jeden na Rokycansku nebydlí a nemají k tomuto regionu žádný velký vztah.

„Je nám samozřejmě líto, že se do Senátu nedostal náš kandidát a bývalý senátor Luděk Sefzig, který je z Rokycan a pro region toho hodně udělal. Také on vyjádřil svoji podporu kolegyni lékařce Miladě Emmerové. Nyní doporučím našim členům, aby k volbám v pátek a v sobotu šli a volili zástupkyni demokratické levice Miladu Emmerovou. Naši podporu dostala také proto, že nás spojuje jedno společné téma a tím je boj o zachování porodnicko-gynekologického oddělení nemocnice v Rokycanech a vlastně i záchrana celé této nemocnice. Paní Emmerová už dříve slíbila podporu zachování nemocnice v Rokycanech,“ uvedl Jan Šašek.   

Na poplach bije i krajský šéf ODS Jiří Pospíšil, jenž ve druhém kole senátních voleb podporuje také Miladu Emmerovou. „Je pro nás důležité, aby uspěl kandidát demokratické strany a nikoliv komunistů, jejichž strana se nedistancovala od své totalitní minulosti," řekl Jiří Pospíšil. Představitelé pravice se obávají toho, že jejich voliči nejsou tak disciplinovaní a ke druhému kolu voleb jich přijde méně než příznivců KSČM, kteří jsou naopak velmi disciplinovaní a k volbám chodí. A s vidinou velkého úspěchu jich zřejmě dorazí ještě více.   

Fotogalerie

V pátek a v sobotu pokračuje boj o některá z těchto křesel v Senátu | Autor: Senát PČR