Jsme televize vašeho kraje

Občané Patrioti a STAN rozjeli předvolební kampaň peticí za odstranění vejce před Novým divadlem

Plzeň, publikováno 19.09.2018, autor: Richard Beneš

Občané Patrioti rozjeli předvolební kampaň peticí za odstranění vejce před Novým divadlem | Autor: OPAT

Také Občané Patrioti už zahájili kontaktní část kampaně pro komunální volby, kandidují v koalici se STAN a stranou Svobodných. Lídrem společné kandidátky je senátor a známý autor dětských večerníčků Václav Chaloupek. Část předvolební kampaně je nazvaná „Bez pukavců“ a jde o petici za odstranění „vejce“ před budovou Nového divadla v Plzni.

Ludvík Rösch, Předseda zastupitelského klubu OPAT Ludvík Rösch na úvod připomněl dobrou práci radních, kteří se za toto uskupení starali v uplynulé čtyři roky v koalici na městě o sport „Ukázalo se, že funkce radního pro sport byla přínosem. Jak Petr Chvojka, tak zejména Michal Dvořák dokázali naplnit novou koncepci sportu ve městě. Dokázali prosadit řadu investic, od nákupu Prokopávky až k akademiím pro talentované sportovce či novou tradici Olympijského parku za Plazou. Očekáváme, že nám voliči za naši práci vystaví účet,“ řekl Rösch.

Ve volebním programu kladou zástupci uskupení důraz na bezpečnost, péči o městský majetek, nutnost rekonstruovat Peklo i další zanedbané významné městské budovy, např. bývalé Komorní divadlo či budovu Právnické fakulty. Prosazují výstavbu aquaparku za významné pomoci města, ale i důrazné jednání s majitelem Městských lázní o řešení neutěšeného stavu tohoto objektu. Zájem mají i o netradiční zklidňování náměstí Republiky a historického centra. Jednou z cest, jak vyplývá z volebního programu, je uzavření náměstí, případně části Americké třídy, alespoň o víkendech ke kulturním a společenským akcím.

Některé ze svých představ o obvodech pak krátce uvedli obvodní lídři. Jan Kaňák, ředitel arboreta Sofronka, poukázal na blízkost MO1 k přírodě a nutnost toto bohatství chránit a zároveň dbát na pořádek a bezpečnost. Lenka Brčková, která je lídrem na Doubravce hovořila zase o neutěšeném stavu dříve oblíbeného výletního místa na Chlumu a o své představě, jak ho opět vrátit mezi vyhledávaná výletní místa „doubraváků.

Lídr kandidátky Václav Chaloupek se pochlubil, jak je rád, že na kandidátkách do města i na obvody zastřešuje dobrý tým zkušených politiků i nadšených a zapálených nových lidí a tváří. Vysvětlil také, proč uskupení rozjíždí petiční akci za odstranění betonového vejce před novou budovou divadla v Plzni spolu s obří slepicí. „Ten problém příšerného vejce před divadlem se může zdát už zapomenutým. My tím ale chceme upozornit na končící reklamační lhůty divadla, které má příliš mnoho závad a nepovedené vejce je jen jakýmsi symbolem nekvalitní práce dodavatele a laxního přístupu radnice,“ uvedl Chaloupek.

Na otázku o možných koalicích a spolupráci stran po volbách předseda OPAT Jan Michálek uvedl, že zejména jde o prosazení programu. Spolupráci vylučuje a SPD a komunisty. Předseda krajského výboru STAN Pavel Čížek připomněl, že se hnutí snaží vždy spojovat menší subjekty, nerozdmýchávat spory a naopak hledat věci společné a být konstruktivní. Dva roky dobré spolupráce v krajském zastupitelstvu, kde všechny tři uskupení již kandidovali spolu, to jen dokazuje.

 

Fotogalerie

Občané Patrioti rozjeli předvolební kampaň peticí za odstranění vejce před Novým divadlem | Autor: OPAT
Občané Patrioti a STAN s podporou Svobodných zahájili kontaktní předvolební kampaň. | Autor: OPAT
Občané Patrioti a STAN s podporou Svobodných zahájili kontaktní předvolební kampaň. | Autor: OPAT
Lídr kandidátky OPAT a STAN Václav Chaloupek | Autor: OPAT