Jsme televize vašeho kraje

Bohulibý plán hnutí ANO v Plzni, méně papalášů, více odborníků

Plzeň, publikováno 24.09.2018, autor: PR

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Snížit počet politiků ve vedení města a zapojit do rozhodování odborníky. Takovým plánem se před volbami netají hnutí ANO v Plzni. Nechceme politikařit, ale pracovat pro lidi, aby se jim v Plzni lépe žilo, vysvětluje kandidát na primátora za hnutí ANO Roman Zarzycký. Dnes má městská rada devět členů – primátora, pět náměstků a tři radní. To se nelíbí členům hnutí ANO, které v zastupitelstvu plní roli nejsilnější opoziční strany.

„Naším záměrem je snížit počet členů městské rady ze současných devíti na sedm. Dnes je rada zbytečně předimenzovaná, podporuje akorát politikaření a brzdí rozhodování. Čím více lidí do rozhodování mluví, tím hůře se prosazují dobré záměry, a tím více klesá odpovědnost politiků za jednotlivé kroky,“ je přesvědčen lídr hnutí ANO Roman Zarzycký.

Krok, který chce strana Andreje Babiše prosadit, by byl pozitivní i pro městský rozpočet. Úspora by se během čtyřletého funkčního období pohybovala v jednotkách miliónů korun. Zarzycký se netají tím, že tyto peníze by rád investoval do bezpečnosti ve městě.

Jak chce ale hnutí ANO takového cíle dosáhnout? „Přeskupíme kompetence v rámci rady. Díky tomu se sníží počet radních a zároveň otevře prostor pro vytvoření radního pro bezpečnost, kterého město bez pochyb potřebuje,“ vysvětluje Zarzycký. Proměnit by se podle něho mohlo také složení představenstev a dozorčích rad v městských firmách. „Chceme více sázet na kvalifikované odborníky,“ dodává Zarzycký. 

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv