Jsme televize vašeho kraje

Karolina Peake: Nechceme být jen pražskou stranou, jde nám i o regiony

Plzeň, publikováno 19.10.2012, autor: Richard Beneš

Při návštěvě Plzně se Karolina Peake setkala s biskupem Františkem Radkovským | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Šéfka nové politické strany Lidem Karolina Peake v rozhovoru pro server Regionpodlupou.cz uvedla, že se snaží vybudovat novou členskou základnu ve všech krajích v České republice. Nové členy se jí daří získávat v této nelehké době i v Plzeňském kraji. Strana Lidem podle slov Karoliny Peake nemá zájem o bývalé členy Věcí veřejných a sází na čerstvou krev.

„Je pro mě velmi důležité, aby politická strana Lidem rostla nejen v Praze, ale hlavně i v jednotlivých regionech. Nerada bych postavila čistě pražskou stranu, už jen proto, že se to žádné straně nikdy nevyplatilo. Chtěla bych, aby to byla strana hodně regionální,“ uvedla Karolina Peake. „Samozřejmě to není lehké, vzhledem k tomu, že jsme vznikli na základech poslanců v Praze. Ale oslovili jsme již i lidi v Plzeňském kraji a máme zde základnu, na které chceme vyrůst a kde chceme nabrat více lidí, pokud možno ještě před sněmem. Plánujeme, že sněm se uskuteční v listopadu tohoto roku,“ řekla Peake.    

Šéfka Lidem dále konstatovala, že při budování členské základny se snaží sáhnout po lidech, kteří mají ještě chuť jít do politiky. „Politické strany nejsou v současné době příliš populární a velmi si proto vážím lidí, kteří jsou nyní ochotní jít do nově vznikající politické strany. Momentálně v Plzeňském kraji nespolupracujeme s nikým, kdo by odešel z Věcí veřejných,“ potvrdila Peake.  

„Rozšiřujeme i v ostatních krajích. Máme členskou základnu v Ústeckém kraji, několik členů v Karlovarském kraji, v Moravskoslezském, Olomouckém i Jihomoravském. Snažíme se stranu vystavět i v jednotlivých regionech. Na listopadovém sněmu bych chtěla mít zástupce ze všech 14 krajů,“ dodala Karolina Peake.  

Fotogalerie

Při návštěvě Plzně se Karolina Peake setkala s biskupem Františkem Radkovským | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz