Jsme televize vašeho kraje

Maskovaný lupič přepadl s pistolí kurýra přepravní firmy, ten se ubránil a ujel

Plzeň, publikováno 25.09.2018, autor: Richard Beneš, Pavlína Polatová

Policie na místě přepadení | Autor: TV ZAK

Kuriózní přepadení vyšetřují policisté ve Štěnovicích na jižním Plzeňsku. Maskovaný muž se zbraní v ruce tam v úterý dopoledne přepadl kurýra přepravní společnosti. Řidič (62) vezl tři balíčky na adresu do Jasanové ulice. Když zazvonil otevřela žena, která tvrdila, že si nic neobjednala. Pak nabraly věci rychlý spád. Maskovaný a ozbrojený muž vyběhl z lesa a zaútočil na řidiče přepravní služby. Řidič se ale muže se zbraní nezalekl a o své zboží ani peníze nepřišel.

„Poškozený na místě neváhal, šlápl na plyn a začal ujíždět. Pachatel mu ještě stihl do očí nastříkat štiplavou látku,“ popsala událost policejní mluvčí Iveta Kořínková. Mezitím si stačil napadený řidič ještě přivolat pomoc. Lupič to vzdal a z místa utekl pravděpodobně z prudkého svahu do Farní ulice. Na místo okamžitě přijeli záchranáři, kriminalisté a policisté se psy,“ kteří okamžitě začali pátrat po pachateli.

„Naši záchranáři na místě ošetřili muže, který byl zasažen neznámou agresivní látkou. Po nezbytném ošetření jsme ho k další léčbě předali kolegům do péče specialistů do FN v Plzni na Lochotíně. Naštěstí muž nebyl ohrožen na životě,“ uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Policisté také prohledali dům, na který byly balíky adresovány. Žena, která tam bydlí, ale jméno uvedené na objednávce neznala. Policisté také prohledali okolní ulice a vyslechli místní obyvatele. Ozbrojeného pachatele se ale dopadnout nepodařilo. Místní lidé mají strach. Policie proto žádá veškeré případné svědky přepadení, aby se ozvali na linku 158 nebo na jakoukoliv policejní služebnu. Lupič měl na sobě mít černé oblečení a byl vyšší postavy.

Fotogalerie

Policie na místě přepadení | Autor: TV ZAK
Policie na místě přepadení | Autor: TV ZAK
Policie na místě přepadení | Autor: TV ZAK