Jsme televize vašeho kraje

Poblíž Radčic vznikne odpočinkové místo u Mže, projekt má rozpočet tři miliony korun

Plzeň, publikováno 29.09.2018, autor: Richard Beneš

V těchto místech vznikne neobvyklé odpočinkové místo | Autor: Plzen.eu

V meandru řeky Mže v městském obvodu Plzeň 7 – Radčice vznikne nedaleko mostu odpočinkové místo. Projekt na vybudování relaxační zóny je již hotový, nyní je vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele.

„Výběrové řízení již proběhlo a vzešla z něj nejnižší nabídka s částkou tři miliony korun, takže se Magistrát města Plzně a Radčice dohodly, že původně předpokládané náklady ve výši dva miliony korun společně navýší o celkem jeden milion korun. Město dalo z posledního rozdělení přebytku 500 tisíc korun a Radčice současným usnesením rady města přesouvají svých 500 tisíc na tuto akci,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas (ČSSD).

„V oblasti se vybudují pohodlné cesty tak, aby jimi mohly pohodlně projet i lidé s dětskými kočárky, vzniknou zde atypické lavičky, bude obnoveno přírodní jezírko a vysázeny různé rostliny. Upraveno bude i slepé rameno Mže,“ popsal starosta obvodu Zdeněk Jílek. Doplnil, že nejen obyvatelé obvodu tráví v této lokalitě svůj volný čas. „Po plánovaných úpravách bude tato odpočinková zóna mnohem komfortnější. Plánujeme zde také organizování různých kulturních akcí,“ dodal Jílek.

Fotogalerie

V těchto místech vznikne neobvyklé odpočinkové místo | Autor: Plzen.eu