Jsme televize vašeho kraje

Piráti zvolení do velkého plzeňského zastupitelstva už založili svůj klub

Plzeň, publikováno 10.10.2018, autor: Richard Beneš

Takto sledovali v sobotu Piráti volební výsledky | Autor: Richard Beneš

Plzeňští Piráti, kteří získali v komunálních volbách do Zastupitelstva města Plzně už založili svůj zastupitelský klub. Předsedou se stal jejich volební lídr Pavel Bosák. Na svém prvním jednání si také stanovili podmínky pro vyjednávání případné koalice, které vycházejí z povolební strategie, kterou si plzeňští Piráti jasně stanovili již před volbami.

Členy zastupitelského klubu jsou vedle Bosáka ještě Magdaléna Daňková, Jiří Rezek, Pavel Šrámek, Petr Vileta, Tomáš Pastirčák a Daniel Kůs. Za místopředsedou klubu, který ponese název Piráti, si zvolili Pavla Šrámka.

„Naše podmínky v povolební strategii jsou jasné, dali jsme slib voličům a neporušíme své slovo teď ani za čtyři roky,” uvedl nově zvolený předseda zastupitelského klubu Pirátů Pavel Bosák. Poukázal tak na již zmíněnou povolební strategii, ve které je jasně ukotveno, že Piráti podpoří pouze takovou radu města, ve které žádný člen tohoto orgánu nebude mít více než jednu uvolněnou funkci.

Dále ve své povolební strategii uvádí, že nepodpoří radu města s účastí osob nekompetentních, s korupční minulostí, s možnými střety zájmů nebo těch, kteří již prokázali svou nekompetentnost, mají vazby na korupční prostředí, jsou trestně stíháni nebo vystupují s rasistickými či xenofobními projevy, dále pak radu složenou ze zástupců SPD a KSČM.

Fotogalerie

Takto sledovali v sobotu Piráti volební výsledky | Autor: Richard Beneš