Jsme televize vašeho kraje

První plzeňský obvod bude mít starostku. Stane se jí Helena Řežábová (ODS)

Plzeň, publikováno 15.10.2018, autor: osm

Helena Řežábová (ODS) | Autor: Facebook

Poté, co dnes dopoledne potvrdil koaliční dohodu centrální plzeňský obvod, učinil tak i MO Plzeň 1. Koalici utvoří ODS, ČSSD, TOP 09, Pro Plzeň a KDU-ČSL.

„Po pečlivém zvážení, dlouhých debatách, kdy jsme vzali v úvahu jak vzájemné výhrady tak především to, že spolu všichni spolupracujeme už dlouhou řadu let, víme, kdo z nás je v čem dobrý, umíme spolu mluvit a domlouvat se, víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat, podpořeni svými stranickými orgány, jsme přistoupili s vysokou mírou zodpovědnosti k uzavření koaliční spolupráce. Ano, uvědomujeme si riziko takové křehké koalice, ale hodláme ji posilovat dobrou prací, otevřeným jednáním, spoluprací s ostatními a v neposlední řadě vlastní kázní,“ uvedly ve společném prohlášení všechny strany koalice.

„Za svoji osobu mohu říci, že hodlám funkci starostky MO Plzeň 1 vykonávat zodpovědně a ze všech svých sil,“ uvedla nová starostka Helena Řežábová s tím, že koalice je postavena tak, že ODS má starostu, místostarostové jsou za ČSSD, TOP09, PRO Plzeň, uvolněný předseda za KDU-ČSL. „Počet členů RMO bude 7 a o rozdělení kompetencí budeme rozhodovat teprve v souvislosti s tvorbou kompetenčního usnesení,“ dodala Řežábová.

Fotogalerie

Helena Řežábová (ODS) | Autor: Facebook