Jsme televize vašeho kraje

Zraněný Apolo se těší na nového páníčka, který ho už nevyhodí z auta jako nepotřebnou věc

Plzeň, publikováno 18.10.2018, autor: Nikola Velkoborská, Richard Beneš

Apolo se zotavuje v tachovském útulku ze svých zranění. Má nejlepší péči a těší se na nového páníčka | Autor: TV ZAK

Velký šok prožil nový obyvatel tachovského útulku pro psy. Strážníci pejska odchytili nedaleko Stříbra na hlavním tahu do Boru u Tachova. Pes se zřejmě snažil najít cestu zpět ke svému pánovi, který ho s největší pravděpodobností vyhodil z auta. Zvíře pak navíc srazilo auto a se zlomenou přední packou skončilo na operačním sále.

Asi roční kříženec německého ovčáka, který dostal v útulku jméno Apolo, měl nakonec obrovské štěstí v neštěstí. „Náš strážník, který má službu v neděli dostal informaci od státní policie, že se v blízkosti Stříbra se pohybuje pes a ohrožuje bezpečnost a dopravu,“ popsal začátek celé záchranné akce starosta Stříbra Karel Lukeš.

Strážníci pak našli zraněného psa zmateně pobíhat po hlavní silnici nedaleko Máchova údolí. Auta v tomto místě jezdí poměrně často a rychle. Zákonitě tak muselo dojít ke střetu. Je téměř zázrakem, že po srážce s jedním projíždějícím automobilem zvíře vyvázlo jen se zlomeninou přední packy.

„Pejsek byl hned operován, potom jsme ho převezli na služebnu naší městské policie, kde o něj další strážník celou noc pečoval. Další den se jelo k veterináři na kontrolu,“ doplnil starosta Stříbra Lukeš. Potom už putoval Apolo do tachovského útulku, kde se teď ze svého zranění pomalu zotavuje a bude trvat několik týdnů, než bude úplně fit. Zlomenina by se prý mladému psovi jako je Apolo měla zahojit bez následků.

„Musíme ho držet opravdu v lehu, může jen posedávat, občas se projít. Náročné je venčení, protože je to mladý, jinak zdravý pes, který si chce hrát, chce lítat na vycházky, ale bohužel jeho zdravotní stav to teď neumožňuje,“ uvedla Gabriela Jägerová z tachovského psího útulku U Šmudliny.

Kromě zranění byl Apolo v dobrém stavu, strážníci i pracovníci útulku si proto nejdříve mysleli, že se někomu ztratil, když se po něm ale stále nikdo nesháněl, je téměř jisté, že se ho jeho bývalý pán u silnice zbavil. Tomu nasvědčuje i způsob, jakým se pes na silnici choval. Běhal totiž za automobily a vypadalo to, jako by chtěl do některého opět nastoupit.

„Pokud by se někdo zamiloval a opravdu by stál o přízeň takového krásného psa, mohl by se jistě přihlásit už teď. Vážný zájemce by u nás mohl pejska nejdříve navštěvovat, mohl by si Apola třeba půjčovat do výběhu, protože on o tu pozornost opravdu stojí,“ dodala Gabriela Jägerová.

Fotogalerie

Apolo se zotavuje v tachovském útulku ze svých zranění. Má nejlepší péči a těší se na nového páníčka | Autor: TV ZAK