Jsme televize vašeho kraje

Soudce poslal do vazby cizince, který se v Rokycanech pokusil zabít svoji partnerku výstřelem do hlavy

Plzeň, publikováno 20.10.2018, autor: Richard Beneš

Policisté na místě střelby. V pozadí je vůz, ve které seděla oběť. | Autor: TV ZAK

Do vazby poslal v neděli soudce rokycanského okresního soudu cizince (43), který ve čtvrtek večer v Rokycanech střelil do oblasti hlavy svoji přítelkyni (37). Žena vražedný útok přežila s těžkým zraněním, ve fakultní nemocnici se podrobila operaci. Už v pátek ho kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu a z nedovoleného ozbrojování. V sobotu dopoledne pak podali kriminalisté státnímu zástupci návrh na vzetí muže do vazby. Informovala o tom policejní mluvčí Hana Kroftová.

„Ve čtvrtek ve večer měl obviněný muž přijet do ulice Kotelská v Rokycanech v osobním vozidle Škoda Superb, zde přistoupit k zaparkovanému vozidlu Opel Meriva, ve kterém seděla jeho přítelkyně. Měl ji zasáhnout jedním výstřelem do oblasti hlavy. Jednání se měl dopustit střelnou zbraní, kterou držel, aniž by byl držitelem příslušného zákonného povolení k držení střelné zbraně,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová. Doplnila že pachatel takového jednání může být v pravomocném rozhodnutí potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let.

Bezprostředně po činu střelec z místa činu odjel. Policisté po něm pátrali i za pomocí policejního vrtulníku, nejen v Rokycanech, ale později i v Plzni. Zásahová jednotka pak nebezpečného cizince zadržela na plzeňském sídlišti Lochotín. Podařilo se zajistit i zbraň, ze které se střílelo na ženu. Motivem střelby měla být žárlivost.

Zadržený cizinec není rozhodně žádný svatoušek, policisté ho velmi dobře znají z minulosti. Jedná se o významnou osobnost z prostředí albánské drogové mafie. Cizinec byl v minulosti potrestán za organizování vývozu většího množství heroinu a pervitinu do Německa k desetiletému trestu vězení.

 

Fotogalerie

Policisté na místě střelby. V pozadí je vůz, ve které seděla oběť. | Autor: TV ZAK