Jsme televize vašeho kraje

Město Domažlice povede čtyřčlenná koalice SPMD, ANO, KDU-ČSL a ČSSD

Domažlice, publikováno 22.10.2018, autor: Richard Beneš

Domažlice povede čtyřčlenná koalice | Autor: TV ZAK

Čtyřčlenná koalice složená z vítězného Sdružení pro město Domažlice (SPMD), ANO, KDU-ČSL a ČSSD, by měla příští čtyři roky stát v čele radnice města Domažlice. Novým starostou by měl být zvolen dosavadní místostarosta Zdeněk Novák z SPMD. Ustavující zasedání domažlického zastupitelstva se uskuteční ve středu 31. října 2018 od 16.00 hodin v sále Městského kulturního střediska v Domažlicích.

Sdružení pro město Domažlice vyhrálo komunální volby před čtyřmi lety. Tentokrát si ale oproti minulému volebnímu období i přes vítězství pohoršilo o čtyři mandáty. Získalo jich pět z celkového počtu 21 mandátů v městském zastupitelstvu. Tam se překvapivě neprobojoval současný dlouholetý starosta města a lídr kandidátky SPMD Miroslav Mach. Toho totiž přeskočili i jiní kandidáti vzhledem k preferenčním hlasům.

Čtyři křesla v zastupitelstvu mají druzí Piráti, po třech mandátech získali ANO a ODS. Dvě křesla v domažlickém zastupitelstvu mají KDU-ČSL, KSČM a ČSSD. Nově vytvořená koalice by tak měla mít 12 z 21 hlasů. Až doposud řídilo město koalice SPMD a KDU-ČSL.

I přes složitá koaliční vyjednávání se členové budoucí koalice shodli v tom, že pro město zůstává prioritou dokončení přestavby bývalého pivovaru na víceúčelové centrum a dokončení celkové rekonstrukce bazénu. Dalším cílem bude nová bytová výstavba, budování obchvatu města, protipovodňová opatření, zadržování vody v krajině a opatření proti suchu.

Fotogalerie

Domažlice povede čtyřčlenná koalice | Autor: TV ZAK