Jsme televize vašeho kraje

Soud otevře případ bestiální vraždy, pachatel nechal svoji oběť utopit v jímce plné výkalů

Plzeň, publikováno 22.10.2018, autor: Richard Beneš

Krajský soud Plzeň - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Otřesný případ bestiální vraždy začne v úterý rozplétat plzeňský krajský soud. Na lavici obžalovaných poprvé usedne Jaromír Š. (47) ze Středočeského kraje. Obžaloba ho viní z toho, že letos v lednu nejprve omámil a pak unesl Dominika P. (22) z Mladoboleslavska. Mladého muže pak poblíž Karlových Varů vhodil do dva metry hluboké kanalizační jímky z poloviny naplněné výkaly a splaškovou vodou. Otvor pak pachatel zakryl těžkým kovovým poklopem a odjel. Mladý muž se pak v jímce po zoufalém boji o život utopil.

Naprosto nepochopitelný je i motiv vraždy spáchané podle soudních znalců zvláště trýznivým způsobem. Oba muži se velmi dobře znali. Pachatel měl v úmyslu svalit na svoji oběť vinu za sexuální zneužívání sedmileté holčičky, kvůli kterému ho prověřovala policie. Starší muž se vydával za Dominika a z jeho mobilu poslal sms zprávu své bývalé přítelkyni a matce dívenky se vzkazem, že to byl on, kdo zneužil holčičku. Dále napsal, že odjíždí do zahraničí a už ho nikdo z nich neuvidí.

Když dostala matka dívky zmíněnou zprávu, nevěřila tomu a pokoušela se na Dominikův mobil zavolat zpátky. Ten už byl ale vypnutý. Po mladém muži začala pátrat u něj doma, tam našla stát Dominikovo zaparkované auto. Ve sněhu si všimla stop dvou lidí, které vedly k místu, kde stál podle otisků pneumatik další vůz. Klíčovým důkazem se ovšem stala palubní kamera umístěná za oknem Dominikova automobilu. Ta odhalila šokující skutečnost. Na záznamu bylo vidět jak z auta před domem vystoupí starší muž, který následně vstoupil do domu. Za několik okamžiků později vyšel z domu a podpíral vrávorajícího Dominika. Toho naložil do svého auta a odjel.

Do případu se okamžitě vložila policie, která hrála o čas a život pohřešovaného mladého muže. Muž ze záznamu zapíral. Až po třech dnech policisté zjistili, kam Dominika odvezl. Když kriminalisté nadzvedli 50 kilogramů vážící víko, kterým byla jímka uzavřena, našli v ní už jen mrtvolu mladého muže. Pachateli hrozí v případě prokázání viny za jeho hrůzný čin 20 let vězení nebo až výjimečný trest.

Fotogalerie

Krajský soud Plzeň - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš