Jsme televize vašeho kraje

V nemocnici zemřela oběť vražedného útoku z Rokycan, střílet měl její albánský partner

Plzeň, publikováno 30.10.2018, autor: Richard Beneš

Policisté na místě tragické střelby. V pozadí je vůz, ve které seděla oběť. | Autor: TV ZAK

Smutná zpráva přišla z nemocnice. Žena, kterou 18. října v Rokycanech postřelil nelegálně drženou zbraní do hlavy její partner, bohužel v pondělí zemřela. Potvrdila to v úterý policejní mluvčí Martina Korandová. Z místa činu bezprostředně po střelbě ujel autem třiačtyřicetiletý kosovský Albánec. Po dvou hodinách se ho podařilo policistům vypátrat a zadržet v Plzni na Lochotíně. Původně byl obviněn z pokusu vraždy a z nedovoleného ozbrojování. Skončil ve vazbě. Kriminalisté teď případ překvalifikují na dokonanou vraždu.

Obviněný muž měl přijet do ulice Kotelská v Rokycanech v osobním vozidle Škoda Superb, zde přistoupit k zaparkovanému vozidlu Opel Meriva, ve kterém seděla jeho přítelkyně (37). „Měl ji zasáhnout jedním výstřelem do oblasti hlavy. Jednání se měl dopustit střelnou zbraní, kterou držel, aniž by byl držitelem příslušného zákonného povolení k držení střelné zbraně,“ uvedla už dříve mluvčí policie Hana Kroftová. Motivem střelby měla být žárlivost.

Zadržený cizinec není rozhodně žádný svatoušek, policisté ho velmi dobře znají z minulosti. Jedná se o významnou osobnost z prostředí albánské drogové mafie. Cizinec byl v minulosti potrestán za organizování vývozu většího množství heroinu a pervitinu do Německa k desetiletému trestu vězení.

Fotogalerie

Policisté na místě tragické střelby. V pozadí je vůz, ve které seděla oběť. | Autor: TV ZAK