Jsme televize vašeho kraje

Celníci podnikli velkou razii v objektu plzeňské Škody Transportation

Plzeň, publikováno 31.10.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Celní správa

Velkou razii podnikli ve středu pracovníci Celní správy v plzeňském areálu Škody Transportation za dozoru pražského vrchního státního zastupitelství. Důvodem je podezření z daňových úniků. Jako první o razii informovala Česká televize. Mluvčí celníků Martina Kaňková pak bez dalších podrobností uvedla, že v Plzni skutečně probíhají úkony trestního řízení.

Vrchní státní zastupitelství v Praze vykonává dozor nad úkony trestního řízení, kterými se zadokumentovávají důkazy. Neuvedlo, jakých subjektů se kontrola týká, ani jaký byl obsah úkonů, které se prováděly.

„Můžeme potvrdit, že v areálech společností patřících do skupiny Škoda Transportation dnes zasahovaly složky Celní správy. Z informací, které zatím máme k dispozici, vyplývá, že řízení se týká některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014,“ informovala mluvčí strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá.

V listopadu 2010 byl jmenován členem představenstva a generálním ředitelem společnosti Škoda Transportation současný hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD). Ve funkci skončil na počátku ledna 2015. Dále však ve společnosti působí jako člen dozorčí rady.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Celní správa