Jsme televize vašeho kraje

Plzeň získala dotaci na rozšíření kamerového systému v Radčicích

Plzeň, publikováno 01.11.2018, autor: Richard Beneš

Bezpečnost v Radčicích posílí nové bezpečnostní kamery | Autor: TV ZAK

Na rozšíření kamerového systému v městském obvodu Plzeň – Radčice získalo město Plzeň 530 tisíc korun. Uspělo tak s žádostí na ministerstvu vnitra. Celkové náklady na projekt jsou 639 tisíc korun, peníze mimo dotaci poskytne město z rozpočtu svého odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení. Přijetí dotace schválila ve čtvrtek Rada města Plzně.

„Jedná se o dvě kamery, které budou umístěny konkrétně v lokalitách Na Jívách, zastávce městské hromadné dopravy a na Radčické návsi. Místa sledovaná těmito kamerami jsou nejfrekventovanějšími částmi obce. Jsou situovány v prostoru zastávek MHD, neboť se zde pohybuje velký počet cestujících,“ uvedl primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD). Zdůraznil, že část cestujících v uvedené lokalitě je z řad agenturních a sezónních pracovníků, zaměstnaných v průmyslových podnicích.

„Dalším důvodem k pořízení nových bezpečnostních kamer je blízkost dvou restauračních zařízení, jejichž návštěvníci mohou být původci protiprávního jednání,“ přiblížil Zrzavecký. Kamery město instaluje na stávajících sloupech veřejného osvětlení.

Fotogalerie

Bezpečnost v Radčicích posílí nové bezpečnostní kamery | Autor: TV ZAK