Jsme televize vašeho kraje

Při srážce dvou vozidel na Klatovsku zahynuli na místě dva lidé, další tři utrpěli zranění

Plzeň, publikováno 08.11.2018, autor: Richard Beneš

Nehoda u Mochtína si vyžádala životy dvou osob | Autor: HZSPK

Dva lidé zahynuli ve čtvrtek odpoledne při tragické srážce dvou osobních automobilů poblíž Mochtína na Klatovsku. Další tři účastníci nehody utrpěli zranění z toho jedno je středně těžké. Na místě zasahovali záchranáři i hasiči. O nehodě informovali mluvčí všech složek IZS. Komunikace v místě nehody je uzavřena v obou směrech a je stanovena objízdná trasa. U nehody zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

„Na místě jsou dva zemřelí, dále dívka ve věku osmi let utrpěla středně těžké zranění. Letecky jsme ji transportovali na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Dva lehčeji zraněné účastníky nehody, ženu (70) a chlapce (10), převezli záchranáři nejprve pozemní cestou do Klatovské nemocnice. Vzhledem k závažnému mechanismu nehody je pak odvezli rovněž odvezli na emergency do fakultní nemocnice,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Obětí nehody se podle našich informací stal Holanďan (67), který zemřel po resuscitaci i přes veškerou snahu záchranářů. Žena (65) utrpěla zranění neslučitelná se životem a zahynula okamžitě.

Jak potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar, hasiči na místě museli vyprostit celkem tři osoby ze zcela zdemolovaných vraků. Policisté teď pracují na tom, aby zjistili totožnost obětí a informovali pozůstalé.

„S vozidlem značky Seat jel sedmašedesátiletý cizinec ve směru od obce Horažďovice na Klatovy. Na místě zvaném Bukovák, z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde projížděla řidička s vozidlem značky Ford a došlo k čelnímu střetu obou vozidel,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová. Při dopravní nehodě řidič vozidla Seat a pětašedesátiletá žena ze Sušicka, utrpěli zranění na jejichž následky na místě zemřeli a u obou byla nařízena soudní pitva.

Z místa dopravní nehody zdravotníci převezli do nemocnice dvě nezletilé osoby a sedmdesátiletou cizinku. Komunikace byla po dopravní nehodě uzavřena do 16.30 hodin a pro osobní vozidla byla stanovena objízdná trasa. Příčinu a okolnosti dopravní nehody policisté dále vyšetřují.

 

 

Fotogalerie

Jednu vážně zraněnou dívenku transportoval vrtulník záchranářů do plzeňské fakultní nemocnice | Autor: TV ZAK
Nehoda u Mochtína si vyžádala životy dvou osob | Autor: HZSPK
Nehoda u Mochtína si vyžádala životy dvou osob | Autor: HZSPK
Nehoda u Mochtína si vyžádala životy dvou osob | Autor: HZSPK