Jsme televize vašeho kraje

Nezkušená řidička nechtěla trefit divočáka, nabourala do protijedoucího vozu

Folmava, publikováno 26.11.2018, autor: Richard Beneš

Divočák na silnici způsobil vážnou dopravní nehodu | Autor: Policie ČR

Divoké prase přebíhající přes silnici mezi obcemi Babylon a Folmava na Domažlicku vyděsilo mladou řidičku osobního automobilu. Nezkušená motoristka ve snaze vyhnout se střetu se zvířetem strhla řízení na stranu a nabourala do protijedoucího automobilu. Dva lidé se při havárii zranili.

Nehoda se stala v neděli večer. „Devatenáctiletá řidička osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat jedoucí od Babylonu na Folmavu podle svého vyjádření nepřiměřeně zareagovala na zvěř, kterou viděla přebíhat přes silnici. Začala brzdit, strhla řízení vlevo, dostala se do protisměru, kde se střetla s protijedoucím osobním automobilem tovární značky Opel Astra čtyřicetiletého řidiče,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

I když se řidička snažila divokému praseti vyhnout, střetu se zvířetem nezabránila ani svým divokým manévrem. Obě vozidla skončila v silničním příkopu. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič vozidla Opel. Cizince převezli záchranáři na státní hranici, kde si ho převzali do péče pracovníci německé zdravotnické služby. Dále byl zraněn spolujedoucí z vozidla Volkswagen. Toho převezli záchranáři do domažlické nemocnice.

Na vozidle Volkswagen byla škoda vyčíslena na 25 tisíc korun, rovněž tak na vozidle Opel. Oba účastníci dopravní nehody se podrobili dechovým zkouškám, které měly negativní výsledek.

Fotogalerie

Divočák na silnici způsobil vážnou dopravní nehodu | Autor: Policie ČR
Při nehodě se zranili dva lidé | Autor: Policie ČR
Při nehodě se zranili dva lidé | Autor: Policie ČR