Jsme televize vašeho kraje

Piráti požadují živé videopřenosy z jednání zastupitelstva na MO Plzeň 1

Plzeň, publikováno 03.12.2018, autor: Richard Beneš

Také jednání Zastupitelstva MO Plzeň 1 by měla být online | Autor: Richard Beneš

Piráti prosazují živé přenosy a veřejné videozáznamy z jednání zastupitelstva městských obvodů v Plzni. Na pondělním zasedání zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1 předložili návrh usnesení, které umožní pořízení systému pro audiovizuální přenos a záznam každého zasedání zastupitelstva.

To by znamenalo zásadní změnu současné praxe, kdy kromě dostupného textového záznamu je k dispozici i zvukový záznam, ale pouze na vyžádání. „Vzhledem k faktu, že audiovizuální přenosy jednání zastupitelstev jsou již dnes běžným standardem informování občanů, předpokládáme, že návrh projde hladce. Přítomnost občanů na zastupitelstvu je sice samozřejmostí ze zákona, ale časy zasedání nemusí být vždy pro všechny vyhovující.“ uvedla předsedkyně pirátského zastupitelského klubu Magdaléna Daňková.

Tímto způsobem Piráti prosazují zavedení větší transparentnosti ve fungování městského obvodu Plzeň 1. Živé video přenosy z jednání zastupitelstva jsou už léta běžné v Zastupitelstvu města Plzně, na centrálním městském obvodu i na MO Plzeň 2 Slovany.

Fotogalerie

Také jednání Zastupitelstva MO Plzeň 1 by měla být online | Autor: Richard Beneš
Pirátská zastupitelka Magdalena Daňková při slavnostním slibu na ustavujícím jednání zastupitelstva | Autor: Richard Beneš