Jsme televize vašeho kraje

Šéf Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela stojí v čele výkonné rady Teplárenského sdružení ČR

Plzeň, publikováno 05.12.2018, autor: Richard Beneš

Tomáš Drápela | Autor: Richard Beneš

Generální ředitel společnosti Plzeňská teplárenská Tomáš Drápela se stal novým předsedou výkonné rady Teplárenského sdružení ČR. Na tomto postu vystřídá expremiéra Mirka Topolánka, který na funkci rezignoval. V čele výkonné rady Teplárenského sdružení stál Toplánek od září 2011, což bylo zhruba rok po jeho odchodu z vysoké politiky. Topolánek rezignoval z pracovních důvodů.

„Potřebujeme zlepšit vnitřní komunikaci a výkonnou radu více otevřít členům, jsem připravený se tomu intenzivně věnovat,“ uvedl v souvislosti se svým zvolením Tomáš Drápela. Zvolen byl sedmičlennou výkonnou radou, která je statutárním orgánem Teplárenského sdružení ČR. Jedná se o nehonorovanou funkci. Ve společnosti Plzeňská teplárenská je Drápela generálním ředitelem od roku 2002.

Teplárenské sdružení funguje od roku 1991 a sdružuje všechny významné firmy tuzemského teplárenství. Jeho členové dálkově zásobují teplem zhruba 1,2 milionu domácností, v nichž žije přes tři miliony lidí. Teplo dodávají i průmyslovým podnikům, školám, nemocnicím nebo úřadům. Sdružení v současné době prosazuje snížení sazby DPH na teplo z 15 na deset procent, což by mělo domácnostem kompenzovat nárůst nákladů na povolenky.

 

Fotogalerie

Tomáš Drápela | Autor: Richard Beneš