Jsme televize vašeho kraje

Společné kontroly českých a německých celníků v pohraničí se osvědčují

Plzeň, publikováno 05.12.2018, autor: Richard Beneš

Nejčastěji se kontrolují automobily | Autor: CÚ

Zadržení trojice nelegálních migrantů, pět záchytů zásilky drog, zajištění dodávky plné padělků luxusního značkového oblečení nebo zadržení řidiče pod vlivem drog. To je stručný výčet výsledků společných kontrolních akcí plzeňských celníků a jejich kolegů z bavorského Furth im Waldu v uplynulém měsíci na německém území. Kontroly se uskutečnily na několika hraničních přechodech, ale také ve vlacích.

„Společné kontroly Celní správy ČR a SRN probíhají na základě Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o policejní spolupráci a dle úmluvy navazujících pravidel pro spolupráci v rámci společných kontrolních skupin celních správ. Celní úřad pro Plzeňský kraj s Hlavním celním úřadem Regensburg a Landshut pravidelně spolupracuje,“ informovala Marcela Kašparová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

„Kladný ohlas mají společné kontrolní akce i u česky mluvících cestujících, kteří díky „našim" celníkům vítají prolomenou bariéru v komunikaci při samotné kontrole,“ doplnila Kašparová. Společné kontroly budou na česko-německém pomezí i nadále pokračovat.

Fotogalerie

Nejčastěji se kontrolují automobily | Autor: CÚ
Čeští a němečtí celníci při jedné ze společných kontrol | Autor: CÚ