Jsme televize vašeho kraje

Mladý motorista sestřelil multikáru a sám skončil převrácený na střeše

Plzeň, publikováno 06.12.2018, autor: Richard Beneš

Nehoda dvou vozidel poblíž Krchleb | Autor: HZSPK

Převrácený na střeše skončil osmnáctiletý řidič vozu značky Peugeot 306, který havaroval na silnici mezi obcemi Krchleby a Merklín. Ještě předtím ale mladý motorista narazil do multikáry, která jela před ním. Nákladní vozidlo také havarovalo.

„Motorista jedoucí od Krchleb si neponechal za nákladním automobilem Multicar dvaašedesátiletého řidiče dostatečnou bezpečnostní vzdálenost a zezadu do něj narazil, když řidič multikáry jel pomalou jízdou při pravém okraji komunikace. Řidič osobního vozidla po střetu strhl řízení vlevo, vjel k levému okraji komunikace, kde se s osobním automobilem převrátil na střechu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Odražený nákladní automobil skončil vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Řidič osobního automobilu utrpěl při nehodě lehké zranění a záchranáři ho odvezli k ošetření do domažlické nemocnice. Nikdo další se při nehodě nezranil. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami.

„Při vyšetřování nehody dopravní policisté na místě zjistili, že řidič osobního automobilu měl na vozidle namontovanou pravou zadní pneumatiku, která měla hloubku dezénu hlavní drážky menší než 4 mm. Řidič nákladního automobilu Multicar zase připustil, aby v kabině cestovalo více osob, než je míst k sezení,“ dodala policejní mluvčí.

Fotogalerie

Nehoda dvou vozidel poblíž Krchleb | Autor: HZSPK
Osobní automobil se po střetu převrátil na střechu | Autor: HZSPK
Osobní automobil se po střetu převrátil na střechu | Autor: HZSPK