Jsme televize vašeho kraje

Radní Plzně schválili uspořádání veřejné sbírky na pomoc zvířatům z městského útulku

Plzeň, publikováno 06.12.2018, autor: Richard Beneš

Plzeňský útulek pro psy - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Uspořádání veřejné sbírky na pomoc zvířatům v plzeňském útulku schválili radní Plzně. Její výtěžek bude použit výhradně k zajištění péče o zvířata umístěná v zařízení, tedy například k nákupu krmiva, steliva, dek, obojků a košíků. Z peněz se budou dál hradit desinfekční prostředky, léky pro nemocná zvířata nebo veterinární úkony. Zahájení sbírky oznámí město na svém webu.

„V současné době Městská policie Plzeň vybírá dary na podporu zvířat umístěných v útulku. Tato forma se však v praxi ukazuje jako málo efektivní a zejména pro dárce nekomfortní, protože při přijímání finančního daru musí být vyplněno mnoho dokumentů i údajů. Proto jsme navrhli rozšířit možnost příjmu finančních prostředků o výběr finančních prostředků formou veřejné sbírky,“ uvedl radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký (ČSSD).

„Pro veřejnou sbírku vyhlášenou na pomoc zvířatům v Útulku pro zvířata v nouzi v Plzni bude nejúčelnější založení zvláštního bankovního účtu a zřízení pokladničky. V tomto okamžiku se předpokládá umístění pokladny pouze v prostorách útulku,“ uvedl Martin Zrzavecký. Doplnil, že veřejná sbírka bude probíhat na dobu neurčitou na území celé České republiky, aby do ní mohli přispět nejen obyvatelé Plzně.

Fotogalerie

Plzeňský útulek pro psy - ilustrační foto | Autor: TV ZAK