Jsme televize vašeho kraje

Policejní zásahovka zadržela čtyři hodiny po útoku muže, který v centru Plzně pobodal řidiče dodávky

Plzeň, publikováno 08.12.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Necelé čtyři hodiny po pátečním brutálním útoku na řidiče (40) dodávky zadrželi policisté z plzeňské zásahové jednotky šestadvacetiletého muže. Ten měl předtím několikrát bodnout nožem muže, který se mu snažil vysvětlit, že nemá kopat a bouchat do jeho auta zaparkovaného před pivnicí U Chřestýše. Incident se stal po páté hodině odpoledne na rohu ulic Jablonského, Rubešova a Mikulášského náměstí. Mluvčí policie Veronika Hokrová v sobotu potvrdila, že zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu násilného charakteru.

Konflikt před hospodou začal poté, co trojice opilých mužů začala bouchat a kopat do dodávky, ve které se chystali odjet z práce dva muži. Řidič vystoupil, aby opilce okřikl. Podle svědků do sebe s jedním opilým mužem strčili. Ten okamžitě vytáhl nůž a řidiče nejméně jednou bodl. Zranění dokázal z místa činu uprchnout do firmy ve vedlejším domu, odkud přivolali záchranáře i policii.

„Zraněného muže, který byl při vědomí, ale ve vážném stavu, jsme transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ informovala Veronika Albrechtová ze záchranné služby.

Útočník se svými kumpány odešel do pivnice pro věci a ještě před příjezdem policie se jim podařilo zmizet. Dlouho však pachatel unikat nedokázal. Policisté ze zásahovky ho vypátrali a zadrželi v Plzni-Bukovci. V nejbližších hodinách se bude rozhodovat o tom, zda bude na útočníka uvalena vazba.

Fotogalerie

Záchranáři v akci - Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš