Jsme televize vašeho kraje

Aktualizováno: Opilý řidič osobáku se na Rokycansku střetl s vlakem, zranil sebe i spolujezdce

Plzeň, publikováno 10.12.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: ZHSPK

Všechny složky IZS zasahovaly v pondělí ráno poblíž obce Všechnice na železničním přejezdu mezi stanicemi Chrást u Plzně – Stupno. Vlak se tam střetl s osobním automobilem. Mluvčí hasičů Petr Poncar uvedl, že se při nehodě zranili dva lidé. Do své péče je převzali záchranáři. Řidič osobního auta měl pozitivní test na alkohol. Provoz na trati byl zastaven. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu mezi stanicemi Radnice – Chrást.

„Dnes krátce před osmou hodinou ranní jsme přijali oznámení o nehodě, ke které došlo na železničním přejezdu v obci Všenice na Rokycansku. Z dosavadního šetření vyplývá, že třiatřicetiletý řidič ve vozidlo Citroën nedal přednost projíždějícímu vlaku a po střetu vlaku s vozidlem skončil mimo přejezd. Prorazil oplocení u nemovitosti a zůstal stát na pozemku. Řidič a spolujezdec z vozidla utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice,“ popsala nehodu mluvčí policie Hana Kroftová.

V době střetu ve vlaku cestovalo pět cestujících včetně strojvedoucího, nikdo z nich neutrpěl žádná zranění. Provedená dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Zcela jiná situace byla ovšem u řidiče osobního vozidla. Ten měl zkoušku na alkohol pozitivní s výsledkem bezmála jedno promile alkoholu v dechu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: ZHSPK