Jsme televize vašeho kraje

Řidič dodávky se při riskantním předjíždění střetl s osobákem, jeho řidička utrpěla vážné zranění

Plzeň, publikováno 11.12.2018, autor: Richard Beneš

Řidička tohoto vozu utrpěla vážné zranění | Autor: Policie ČR

Vážná nehoda, která si vyžádala přílet vrtulníku letecké záchranné služby se stala v úterý ráno na silnici II/184 mezi obcemi Brůdek a Hájek na Domažlicku. Při riskantním předjíždění se tam v 06:04 hodin střetla čelně dodávka s protijedoucím osobním automobilem. Zatímco viník nehody vyvázl bez zranění, těžce zraněnou čtyřicetiletou řidičku z druhého automobilu musel vrtulník transportovat do plzeňské fakultní nemocnice.

„Pětašedesátiletý řidič vozidla Volkswagen Transporter jel s vozidlem ve směru jízdy od obce Hájek na obec Brůdek. Před vrcholem stoupání s vozidlem předjížděl nákladní vozidlo s návěsem. Při předjíždění neměl řidič před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která byla nutná k bezpečnému předjetí. Střetl se s protijedoucí řidičku, která řídila osobní vozidlo Škoda Felicia,“ popsala příčinu nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po srážce se osobní vozidlo Škoda odrazilo vpravo mimo komunikaci, zatímco dodávka skončila po nárazu v pravém silničním příkopu, kde ještě narazila do směrového sloupku. Ke střetu vozidel s nákladním vozidlem Mercedes s návěsem naštěstí nedošlo.

„Zraněnou ženu z místa dopravní nehody letecká záchranná služba transportovala do Fakultní nemocnice Plzeň. U řidiče ke zranění nedošlo. Požití alkoholu před jízdou v jeho případě vyloučila dechová zkouška. S ohledem ke zranění řidičky nemohla být dechová zkouška provedena. Byl proto nařízen odběr krve v lékařském zařízení,“ doplnila mluvčí policie. Na obou vozidlech vznikla celková škoda ve výši 170 tisíc korun.

Fotogalerie

Řidička tohoto vozu utrpěla vážné zranění | Autor: Policie ČR
Bez zranění naopak vyvázl z nehody řidič dodávky | Autor: Policie ČR
Ze Škody Felicie zbyl jen vrak | Autor: Policie ČR