Jsme televize vašeho kraje

Šumavský Špičák zahajuje zimní lyžařskou sezónu už v sobotu 15. prosince

Plzeň, publikováno 13.12.2018, autor: Richard Beneš

Zasněžování na Špičáku je v plném proudu | Autor: Archiv

Poprvé se rozjede lanovka ve Ski&Bike Špičák v sobotu 15. prosince, kdy největší lyžařské středisko Plzeňského kraje zahájí provoz zimní sezony 2018/19. Lyžaři budou mít zatím k dispozici horní úsek Slalomové sjezdovky (č.3) s přejezdem na sjezdovku U Zalomeného (č.2), po níž se dojede až k nástupu na lanovku. To je dohromady více než 1,5 km výborně připravené trati. Lyžovat se bude na přírodním i technickém sněhu.

„V provozu bude také vlek k novému parkovišti, stejně jako sjezdovka vedle něj. Loni se tady začínalo lyžovat o osm dní dříve, tedy 7. 12. 2017,“ uvádí k současným podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Na otevřených úsecích sjezdovek leží nyní v průměru 30 – 50 cm převážně technického sněhu, i když v posledních dnech napadlo v horních partiích areálu 30 cm a v dolních 20 cm přírodního sněhu. „V provozu budeme už i ve všedních dnech příštího týdne. Jen bychom chtěli návštěvníky poprosit o pochopení. Když bude mrznout, budeme nadále i včetně víkendu technicky zasněžovat sjezdovky i během dne,“ dodává Kasík.

Lyžovat se bude až do 21. prosince za ceny vedlejší sezóny. Celodenní skipas vyjde dospělé na 530 korun, dětský stojí 375 a mládež od 15 do 18 let zaplatí 460 korun. Otevřena bude i lyžařská škola, půjčovna a gastro zařízení. Lanovka a vlek k parkovišti jsou pro veřejnost v provozu poprvé od sobotních 8.30 do 16.00 hodin.

Fotogalerie

Šumavský Špičák je vyhlášeným lyžařským střediskem | Autor: Archiv
Zasněžování na Špičáku je v plném proudu | Autor: Archiv