Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelé volili členy představenstva i dozorčí rady Plzeňské teplárenské

Plzeň, publikováno 13.12.2018, autor: Richard Beneš

Plzeňská teplárenská - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Přesně dvě hodiny projednávali plzeňští zastupitelé bod, ve kterém volili trojici nových členů představenstva společnosti Plzeňská teplárenská a šest členů dozorčí rady. Nakonec zastupitelé zvolili jen pět ze šesti členů dozorčí rady. Posledního zbývajícího člena budou volit na únorovém jednání zastupitelstva.

Nominaci do představenstva Plzeňské teplárenské získali a v následném hlasování i proměnili Roman Jurečko, Petr Fišer a Marek Ženíšek. Potom se ovšem zastupitelé zasekli u volby členů dozorčí rady, která se uskutečnila tajným hlasováním. Prvním kolem volby prošli Pavel Kotas (ČSSD), Jiří Šrámek (ANO), Ivan Dischnger (ODS), Tomáš Trnka (TOP 09) a Jan Novák (KDU-ČSL).

Ani ve druhém kole volby se nerozhodlo mezi dvojicí nominovaných opozičních zastupitelů Pavlem Šrámkem (Piráti) a Václavem Šteklem (KSČM). Před třetím kolem se šéfové jejich zastupitelských klubů rozhodli, že stahují nominace a další volba se uskuteční až na jednání zastupitelstva v únoru příštího roku.

Po fúzi společností Plzeňská teplárenská a Plzeňská energetika má nově vzniklá společnost sedmičlenné představenstvo. Čtyři ze sedmi křesel drží zástupci koncernu EPH miliardáře Daniela Křetínského, zbývající tři místa obsazují zástupci města. Do šestičlenné dozorčí rady si pak své zástupce nominují politické strany, které působí v zastupitelstvu.

Fotogalerie

Plzeňská teplárenská - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš