Jsme televize vašeho kraje

Aktualizováno: Tragická nehoda z Domažlicka má už třetí oběť, čtvrtá pasažérka vozu smrti bojuje o život

Plzeň, publikováno 16.12.2018, autor: Richard Beneš

Záchranná akce u nehody poblíž Kouta na Šumavě | Autor: HZSPK

Dva lidé zahynuli při tragické nehodě, která se stala v sobotu večer poblíž Kouta na Šumavě. Osobní auto tam vyjelo ze silnice a skončilo ve strouze místního rybníka tak nešťastně, že mělo kola nahoře a kabina byla pod vodou. Uvnitř vozidla byli čtyři mladí pasažéři. Záchranáři svedli na místě velkou bitvu o jejich životy. Případ byl natolik závažný, že na místo přiletěly vrtulníky letecké záchranné služby jak z Líní, tak i ze základny v Bechyni. Z nemocnice přišla dopoledne další smutná zpráva. Na následky zranění zemřel třetí pasažér z havarovaného automobilu. O život v nemocnici stále bojuje třicetiletá žena.

„Z vozidla se podařilo vyprostit všechny čtyři zaklíněné osoby a pak probíhala jejich resuscitace,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. „Na místě bohužel zahynuli dva muži ve věku 21 a 25 let. Další dvě osoby v kritickém stavu jsme letecky přepravili na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Veronika Albrechtová.

Hasiči museli při záchranné akci vyřezat množství náletových dřevin, aby bylo možné vyprostit vozidlo ze čtyři metry široké a 135 centimetrů hluboké strouhy. Policie vyšetřuje příčinu nehody.

„Vozidlo Volkswagen Golf, stříbrné barvy pravděpodobně v době před 23.00 hodin jelo od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky. Vozidlo dostalo smyk, vjelo do protisměru, kde narazilo do vzrostlého stromu. Následně se odrazilo i s cestujícími do Záhořanského potoka, kde zůstalo střechou pod vodou,“ popsala tragickou nehodu mluvčí policie Iveta Kořínková. V automobilu jeli celkem čtyři mladí lidé, tři muži a jedna dívka.

Na místě zasahovalo s maximálním nasazení šest hlídek policie a kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice. Příčinu a další okolnosti tragické dopravní nehody policisté stále zjišťují. Doprava v místě dopravní nehody byla zprvu řízena kyvadlo a poté byla zvolena objízdná trasa.

Další tragická nehoda osobního auta se stala před čtvrtou hodinou ráno u Kozolup u "myší díry" na silnici II číslo 180, ve směru jízdy od obce Myslinka směrem na obec Kozolupy. Řidička (26) vozu značky Opel Astra projela levotočivou zatáčku a z dosud nezjištěných příčin sjela vpravo mimo komunikaci do příkopu, kde s vozidlem narazila do několika náletových dřevin. Náraz ji vymrštil do vzduchu a žena skončila s vozidlem na střeše. Přivolaným záchranářům se přes veškerou jejich pomoc ženu zachránit již nepodařilo. Vážným zraněním na místě podlehla.

Fotogalerie

Záchranná akce u nehody poblíž Kouta na Šumavě | Autor: HZSPK
Na místě zasahovaly dva vrtulníky letecké záchranné služby | Autor: HZSPK
Auto po vyproštění z vody | Autor: HZSPK
Auto zůstalo převrácené v potoce | Autor: HZSPK
Záchranáři pracují na místě nehody | Autor: HZSPK
Auto na Domažlicku spadlo do vody, dva mladí lidé zahynuli, dva jsou v kritickém stavu | Autor: HZSPK